樂古Nakuz

標題: 【加分計劃】星夢├問┤答├專┤用├區! [打印本頁]

作者: 反町◎笨貓    時間: 2-2-2006 19:25
呢到係星夢問題答問區∼

(終於大破100大關 所以新開這個帖 舊有的問題帖我不會刪去的 放心=.=)

有無人係有特別又解決唔到的問題,
就黎問喇.

官方網頁   http://www.sgorpg.com/iehk/

由於近日有不少新會員加入,對星夢也存有不少疑問,因此小弟希望能在本區協助解答新手們的問題。同時,問題post氾濫,令人憂慮,我們便開始回答不明的問題!希望你們可以減少呢個問題

由於收到投訴 有人亂答人問題而爭取分數
我鄭重表示 如果亂答人問題 我係唔會俾分佢 反而扣佢分

以上轉貼:http://www.nakuz.com/bbs/post.php?action=edit&tid=2206197&pid=5320086&page=1
新手問題

1.星夢是不是免費?
答:是的。但暫時估計某些特別裝備或者道具需要購買點數才能取得。

2.星夢和星空之門有什麼分別?
答:星夢是以星空之門為藍圖研發的,其實是在星空之門的遊戲平台新增了更多功能和作了一點點改動。例如星夢新增pk,功勳系統等等。

3.請問xxx職業要怎麼配點?
答:可以到以下網址參考。
加點心得~.~"(自創)
新手上路[含配點教學,練功流程]

4.哪個職業比較好?
答:所有職業都有各自的優勢,我們不能妄說哪一種職業特別優勝。

5.我等級10了,但我不會就職。
答:可以參考以下網址。
【轉貼】轉職任務流程
[原創]10級轉職教學[圖解]

6.星夢殺死玩家後會怎樣?
答:殺死人的玩家會變成紅名,還會被管家追殺,死掉有一定機率掉裝備。 [/

[ Last edited by 反町◎笨貓 on 2006-2-23 at 04:25 PM ]

這帖子是由 反町◎笨貓 管理人員從 =星夢 Online 官方推薦= 版塊移動到 =星夢 問答區= 版塊的
作者: 風之不死    時間: 2-2-2006 19:36
魔統25lv招技,係唔係大範圍??

這帖子是由 反町◎笨貓 管理人員從 =星夢 Online 官方推薦= 版塊移動到 =星夢 問答區= 版塊的
作者: desmond9999    時間: 2-2-2006 20:06
Originally posted by 風之不死 at 2006-2-2 19:36:
魔統25lv招技,係唔係大範圍??

係!!!!!因為我有個朋友25lv有得爆@_@

作者: cannotdie    時間: 2-2-2006 20:35
Originally posted by desmond9999 at 2006-2-2 20:06:

你個朋友呃你嫁,
魔統25lv可以爆?
得ga話我自封ac.
魔統係無爆技,
魔動靈鬥可以>.<

作者: 反町◎笨貓    時間: 2-2-2006 20:35
Originally posted by desmond9999 at 2006-2-2 20:06:

唔係丫 邊個話俾你知係嫁?

只有靈x士同魔使先有爆技

作者: desmond9999    時間: 2-2-2006 20:56
Originally posted by 反町◎笨貓 at 2006-2-2 20:35:

佢叫desmond-0-                <-----------佢爆時papar colour的....有6百幾!

作者: mmkkas    時間: 2-2-2006 21:12
守劍加咩先做得引手

作者: desmond9999    時間: 2-2-2006 21:15
Originally posted by mmkkas at 2006-2-2 21:12:
守劍加咩先做得引手

+速/+體do引手的.......

作者: desmond9999    時間: 2-2-2006 21:18
回溯是什麼.........我沒有try過.........是不是cut line?

作者: NEC    時間: 2-2-2006 21:31
Originally posted by desmond9999 at 2006-2-2 21:18:
回溯是什麼.........我沒有try過.........是不是cut line?

回溯姐係佢張隻gamecut左某部份ge時間~

作者: harry2242    時間: 2-2-2006 21:35
只game點搵錢架

作者: 反町◎笨貓    時間: 2-2-2006 21:44
Originally posted by harry2242 at 2006-2-2 21:35:
只game點搵錢架

好易組=.=
打怪掉寶去賣
打怪掉精靈石去賣俾npc
同人收錢100m=350$港幣

作者: harry2242    時間: 2-2-2006 21:49
毛皮
晶石
等等...
泥d有咩用架??

作者: mmkkas    時間: 2-2-2006 21:51
機偶係咪好難捉???

作者: 反町◎笨貓    時間: 2-2-2006 22:03
Originally posted by harry2242 at 2006-2-2 21:49:
毛皮
晶石
等等...
泥d有咩用架??

毛皮----->用黎合裝的 好好好有用 賣出去有150$
晶石----->用黎合裝的

作者: X小魚兒X    時間: 2-2-2006 22:27
Originally posted by mmkkas at 2006-2-2 21:51:
機偶係咪好難捉???

因為根本捉唔到

只可以捉波奇

仲要係精0使先捉到

作者: lingfu    時間: 2-2-2006 23:51
統戰用劍好定統好~統係舊統,劍係舊劍

作者: 169772717    時間: 2-2-2006 23:55
你地知唔知點解我變左白名之後按住左 Ctrl 都打唔到紅名人?
(P.S:我係人族)

作者: [機動王]    時間: 3-2-2006 00:01
有冇小賊王18lv進完,幾多lv再進多次

作者: 反町◎笨貓    時間: 3-2-2006 00:36
Originally posted by lingfu at 2006-2-2 23:51:

兩樣都係計力
兩樣都可以的=.=

作者: lingfu    時間: 3-2-2006 01:42
Originally posted by 反町◎笨貓 at 2006-2-3 00:36:

兩樣都係計力
兩樣都可以的=.=

但係邊樣好? 我依家個統戰17lv
用劍定統好- -
一個+盾可以+防
一個+迴,咁邊個好?

[ Last edited by lingfu on 2006-2-3 at 01:43 AM ]

作者: eddiewan1992    時間: 3-2-2006 08:34
我想問而家打咩怪先會趺銀星盾卡呀,好耐都唔見人地打到wo!!

作者: 風之不死    時間: 3-2-2006 11:21
Originally posted by 169772717 at 2006-2-2 23:55:
你地知唔知點解我變左白名之後按住左 Ctrl 都打唔到紅名人?

係唔係同一個族= =

作者: dominictsang    時間: 3-2-2006 11:23
作者: 169772717    時間: 3-2-2006 11:26
Originally posted by 風之不死 at 2006-2-3 11:21:

係唔係同一個族= =

我3個族都試過打,但都打唔到

作者: TsuiChunKit    時間: 3-2-2006 12:04
Originally posted by dominictsang at 2006-2-3 11:23:
打王的話,

用咩職最好,

在裡面又要升多幾多Lv先至打那隻王??

當打兔王,守劍39lv,99%係洞到up到40lv就打到兔王~

作者: desmond9999    時間: 3-2-2006 12:34
Originally posted by dominictsang at 2006-2-3 11:23:
打王的話,

用咩職最好,

在裡面又要升多幾多Lv先至打那隻王??

用0豆士..........打什麼王先= =

Originally posted by lingfu at 2006-2-3 01:42:

但係邊樣好? 我依家個統戰17lv
用劍定統好- -
一個+盾可以+防
一個+迴,咁邊個好?

[ Last edited by lingfu on 2006-2-3 at 01:43 AM ]

+盾+盾+盾+盾+盾+盾+盾+盾+盾要有寵物

Originally posted by [機動王] at 2006-2-3 00:01:

好像25lv.....

[ Last edited by desmond9999 on 2006-2-3 at 12:36 PM ]

作者: TsuiChunKit    時間: 3-2-2006 13:27
Originally posted by desmond9999 at 2006-2-3 12:34:

好像25lv.....

[ Last edited by desmond9999 on 2006-2-3 at 12:36 PM ]

咪傻啦,小山賊25lv進?

小山賊進化表

lv 1
習得技能: 黑魔刃 lv1

進化等級: lv10
進化要求: 20力
習得技能: 赤星爆炸 lv2

進化等級: lv 18
進化要求: 30力
習得技能: 赤星爆炸 lv3 赤紅風刃 lv1

進化等級: lv 28
進化要求: 50力
習得技能: 赤星爆炸 lv4 赤紅風刃 lv2

進化等級: lv 38
進化要求: 60力
習得技能: 赤星爆炸 lv5 赤紅風刃 lv3

進化等級: lv 58
進化要求: 70力
習得技能: 赤星爆炸 lv5 赤紅風刃 lv5

copy from36韜
仲有笨cat未加我分

[ Last edited by TsuiChunKit on 2006-2-3 at 01:29 PM ]

作者: lingfu    時間: 3-2-2006 13:36
Originally posted by desmond9999 at 2006-2-3 12:34:

好像25lv.....

大佬呀....咩叫有有寵呀?
講到不明不白都有3分...
好像25lv~你又玩多我一次喇喎~
我都有隻山賊wor~咁咪俾你玩死喇...
你係咪賠錢呀?
再問...聖光雷獸3用多少wp?

作者: 秋原町    時間: 3-2-2006 13:48
聖劍同守劍點加?
新手用↑邊個好d

作者: TsuiChunKit    時間: 3-2-2006 13:57
Originally posted by 秋原町 at 2006-2-3 13:48:
聖劍同守劍點加?
新手用↑邊個好d

2個都係一力一速
新手用守劍好小小

作者: desmond9999    時間: 3-2-2006 14:16
Originally posted by TsuiChunKit at 2006-2-3 13:27:

咪傻啦,小山賊25lv進?

小山賊進化表

lv 1
習得技能: 黑魔刃 lv1

進化等級: lv10
進化要求: 20力
習得技能: 赤星爆炸 lv2

進化等級: lv 18
進化要求: 30力
習得技能: 赤星爆炸 lv3 赤紅風刃  ...

我say好像25lv..........不是一定ar!

天玄上下換日上下,我正嗎= =?

[ Last edited by desmond9999 on 2006-2-3 at 02:21 PM ]

作者: TsuiChunKit    時間: 3-2-2006 14:57
Originally posted by desmond9999 at 2006-2-3 14:16:

我say好像25lv..........不是一定ar!

天玄上下換日上下,我正嗎= =?

[ Last edited by desmond9999 on 2006-2-3 at 02:21 PM ]

好像就咪鬼答啦,係度害人= =
天玄上下換日上下一d都唔好
天玄上下:6m,日上下:4m4都唔知有冇

作者: desmond9999    時間: 3-2-2006 15:01
Originally posted by TsuiChunKit at 2006-2-3 14:57:

好像就咪鬼答啦,係度害人= =
天玄上下換日上下一d都唔好
天玄上下:6m,日上下:4m4都唔知有冇

21LV的東西不夠41LV的東西...............有問題(this game)

作者: TsuiChunKit    時間: 3-2-2006 15:08
Originally posted by desmond9999 at 2006-2-3 15:01:

21LV的東西不夠41LV的東西...............有問題(this game)

因為日裝d晶片同卡較天玄出得多,所以天玄就貴d lo= =
其實日裝係廢裝,因為有月,暗星同埋赤紅

作者: desmond9999    時間: 3-2-2006 15:19
如果寵物死Q佐...........0生命..........比佢食精云可唔可以返生的- -?

作者: 反町◎笨貓    時間: 3-2-2006 15:36
Originally posted by desmond9999 at 2006-2-3 15:19:
如果寵物死Q佐...........0生命..........比佢食精云可唔可以返生的- -?

答案是 不可以的

作者: desmond9999    時間: 3-2-2006 16:22
Originally posted by 反町◎笨貓 at 2006-2-3 15:36:

答案是 不可以的

咁個隻野有什麼用..............42LV的......

作者: polkmn    時間: 3-2-2006 16:25
有冇人知 d 王 大約幾 lv
或者幾 lv 先夠打   = =

作者: desmond9999    時間: 3-2-2006 16:27
Originally posted by polkmn at 2006-2-3 16:25:
有冇人知 d 王 大約幾 lv
或者幾 lv 先夠打   = =

自己看la.......
http://www.sgorpg.com/iehk/guide/guide_06_bossen.php

作者: sanrio    時間: 3-2-2006 16:43
神光5同闇魔2應該sell幾多$????

作者: climbc9222    時間: 3-2-2006 16:50
如何 密人
打咩/ XXX  係可以离開學會?

作者: wingotam    時間: 3-2-2006 18:18
Originally posted by desmond9999 at 2006-2-3 16:59:

密人

/people 名 說的東西

唔知道,我中了bug

錯了,是/name 人名 要說話

作者: 乂kai子乂    時間: 3-2-2006 18:52
星星之火加咩先進化@@"

作者: sanrio    時間: 3-2-2006 19:07
Originally posted by 乂kai子乂 at 2006-2-3 18:52:
星星之火加咩先進化@@"

星星之火要加攻先會進化
我個隻25lv49攻~~~

作者: 星光鳥    時間: 3-2-2006 19:50
星星之火咩都+得,不過要+爆是但一樣,我上次用15lv錯點黃星換左29lv黃雞正點...

錯的 by貓貓

[ Last edited by 反町◎笨貓 on 2006-2-3 at 11:50 PM ]

作者: #_鬼仔*”    時間: 3-2-2006 20:32
我想知~
1lv雞幾銀ka??
because我系新手~hee

唔該牙*

[ Last edited by #_鬼仔*” on 2006-2-3 at 08:33 PM ]

作者: climbc9222    時間: 3-2-2006 20:39
Originally posted by #_鬼仔*” at 2006-2-3 12:32:
我想知~
1lv雞幾銀ka??
because我系新手~hee

唔該牙*[/si ...

450-550@@

作者: 西柚汁    時間: 3-2-2006 20:44
Originally posted by 反町◎笨貓 at 2006-2-2 20:35:

笨貓咪教錯人,道具使都爆得,不過招爆技要錢...(好貴)

作者: desmond9999    時間: 3-2-2006 21:45
Originally posted by climbc9222 at 2006-2-3 16:50:
如何 密人

密人

/name

給予學會成員權限
/poweron <權限指令> <會員名字>
<權限指令>
invite  召集員(學會成員將得到招收的權限)
fire 懲罰員(學會成員將得到開隨的權限)
all 代理員(學會成員將得到會長擁有的權限)
例子:/poweron invite 路人甲  

招收學會會員
/invite <會員名字> 例子:/invite 路人甲

刪除學會成員權限
/poweroff <會員名字> 例子:/poweroff 路人甲

解散學會
/dismiss <學會名字> 例子:/dismiss 甲乙丙學會  

開隨會員
/fire <會員名字> 例子:/fire 路人甲

退出學會
/quit 例子:/quit

作者: [S]生命泉源    時間: 3-2-2006 21:47
唔該我想問打咩升寵快d嫁
我個隻雞7lv 我13lv 的
重有呢我成日都捉唔到寵啊
係咪有d唔捉得嫁

作者: 36韜    時間: 3-2-2006 21:52
Originally posted by 秋原町 at 2006-2-3 13:48:
聖劍同守劍點加?
新手用↑邊個好d

聖劍加智力速
守劍加力速
2 個職業都以加速為主, 至於其他力 / 力智, 則加到可以用同 lv 強化武器就可以~
新手用聖劍好少少, 因為:
1, d 技好平
2, 可以自己補血, 吾駛抖, 又可以越級打怪~

Originally posted by eddiewan1992 at 2006-2-3 08:34:
我想問而家打咩怪先會趺銀星盾卡呀,好耐都唔見人地打到wo!!

冇出好耐
如果有起碼要打冰地鳥獸 (lv 75) 以上的怪先會有得出
因為冰地鳥獸 (lv 75) 先出戰神兵盾卡~

Originally posted by 169772717 at 2006-2-2 23:55:

係新手區會打吾到怪~

Originally posted by lingfu at 2006-2-2 23:51:

pvp 用銃好正, 打得超快~
打怪用劍好, 用埋盾, 做引手一流~

Originally posted by [機動王] at 2006-2-3 00:01:

進化等級: lv 28
進化要求: 50力
習得技能: 赤星爆炸 lv4 赤紅風刃 lv2

進化等級: lv 38
進化要求: 60力
習得技能: 赤星爆炸 lv5 赤紅風刃 lv3

進化等級: lv 58
進化要求: 70力
習得技能: 赤星爆炸 lv5 赤紅風刃 lv5

Originally posted by [S]生命泉源 at 2006-2-3 21:47:
係咪有d唔捉得嫁

剩係捉到波其蛋 JA, 其他捉吾到~

Originally posted by sanrio at 2006-2-3 16:43:
神光5同闇魔2應該sell幾多$????

闇黑 2 = 8 - 10M 左右
神光 5 = 有人話收過 3M 左右, 但我未見過有人放~

[ Last edited by 36韜 on 2006-2-3 at 11:43 PM ]

作者: desmond9999    時間: 3-2-2006 21:54
Originally posted by [S]生命泉源 at 2006-2-3 21:47:
係咪有d唔捉得嫁

打機動偶
等級 生命值
11 1114
攻擊力 防禦力
69 3

古尼獸
等級 生命值
12 1241
攻擊力 防禦力
75 4

只有波奇egg可以捉.............

作者: [機動王]    時間: 3-2-2006 22:40
有冇人有小賊王的進化圖
(因為想睇樣><)
唔該哂bao_10 bao_29 bao_22 bao_49 bao_46 (@_@ (:/. !!

作者: desmond9999    時間: 3-2-2006 23:04
Originally posted by [機動王] at 2006-2-3 22:40:
有冇人有小賊王的進化圖
(因為想睇樣><)
唔該哂bao_10 bao_29 bao_22 bao_49 bao_46 (@_@ (:/. !!

有................

找了0.1小時.....

作者: Skiller2004    時間: 4-2-2006 01:32
紅雞,藍雞 除左 加 智,力 外
加咩好ar????

作者: 169772717    時間: 4-2-2006 02:07
道具使都爆到咩?個技係邊到有得買?叫咩名?

作者: 169772717    時間: 4-2-2006 02:11
鋼之"雲"係唔係守劍新技?

作者: [H]吹劍魂    時間: 4-2-2006 05:00
守劍速力平均
多速少力定
多力少速比較好?

Originally posted by joejohn1112 at 2006-2-4 05:01:
我想問問黃金獅子座頭飾幾多錢啊,唔好扣我份啊

如果你冇心連post既
你按編輯
按刪除本貼
編輯帖子
刪除哂4個
將所有野集合系一個講

同埋你根本就係不停連post
你有心去連post
唔扣你分扣邊個分= =

[ Last edited by [H]吹劍魂 on 2006-2-4 at 05:04 AM ]

作者: 西柚汁    時間: 4-2-2006 05:24
Originally posted by Skiller2004 at 2006-2-4 01:32:
紅雞,藍雞 除左 加 智,力 外
加咩好ar????

藍雞我覺得加d速度好,就算幾高攻打唔中一樣係無用。
紅雞計魔攻,就算比佢打到都招好小。

Originally posted by 169772717 at 2006-2-4 02:07:
道具使都爆到咩?個技係邊到有得買?叫咩名?

技能名稱 極速投擲 學習等級 30、35、40、45、50
技能消耗 星幣 有效時間 N/A
取得方法 Lv1~2 [商店購買]、Lv3~5 [怪物掉落]
效果 使用大量金錢,向大範圍的敵人攻擊。

Originally posted by 169772717 at 2006-2-4 02:11:
鋼之"雲"係唔係守劍新技?

技能名稱 鋼之魂 學習等級 30
技能消耗 30分鐘使用一次 有效時間 1分鐘
取得方法 怪物掉落
效果 魔法防禦力增加2倍。

係新技黎嫁,魔防加到2倍,得1分鍾打得幾多怪...(汗)

Originally posted by joejohn1112 at 2006-2-4 04:56:
我想問問功勳手,腳,頭,全名係咩,係比自己著定係機甲著,幾多lv sin可以著架
請盡快解答我的問題

功勳甲 → 格靈先驅者機甲
功勳手 → 古尼爾機甲鋼臂
功勳腳 → 絲蘭機甲引擎

機甲裝備,要機由40級先裝到。

Originally posted by joejohn1112 at 2006-2-4 04:59:
我想問問大家黃金獅子座頭飾而家幾多錢啊,唔該唔好扣分啊
有良心的人快d答我la

8500蚊左右都有。

Originally posted by [H]吹劍魂 at 2006-2-4 05:00:
守劍速力平均
多速少力定
多力少速比較好?

如果你冇心連post既
你按編輯
按刪除本貼
編輯帖子
刪除哂4個
將所有野集合系一個講

同埋你根本就係不停連post
你有心去連post
唔扣你分扣邊個分=  ...

多速少力好。爆完99速再爆力。

作者: [H]~monkey~    時間: 4-2-2006 07:28
我想問神劍,魔獸機甲打咩怪出?

作者: 秋原町    時間: 4-2-2006 08:56
問一問 魔銃要學邊幾招技 bao_15
唔該
仲有 魔銃點加點

[ Last edited by 秋原町 on 2006-2-4 at 08:59 AM ]

作者: noreg000034    時間: 4-2-2006 09:15
Originally posted by 秋原町 at 2006-2-4 00:56:
唔該
仲有 魔銃點加點

[ Last edited by 秋原町 on 2006-2-4 at 08:59 AM ]

魔統+敏好d,pk人地好難打到你

作者: 36韜    時間: 4-2-2006 09:15
Originally posted by 秋原町 at 2006-2-4 08:56:
唔該
仲有 魔銃點加點

全部技都要學~
因為魔銃 d 技, 玩 pvp 時全部都有用~
魔銃爆速, 之後加番智~

Originally posted by [H]~monkey~ at 2006-2-4 07:28:
我想問神劍,魔獸機甲打咩怪出?

打豬王, 兔王有
之前打藍爪鳥都有, 但好耐都冇見出過~

作者: mmkkas    時間: 4-2-2006 10:54
我想問紫舌鬼值幾多錢???

作者: TsuiChunKit    時間: 4-2-2006 11:21
Originally posted by mmkkas at 2006-2-4 10:54:

因為唔係太多人有,所以都要成5000-8000

作者: [H]怒海    時間: 4-2-2006 11:55
斯尼強化盾魔卡在什麼用?

作者: #_鬼仔*”    時間: 4-2-2006 11:57
點解我隻雞+左體質5
都升唔到既??
(我+左體5,,,智7)7lv好似

作者: desmond9999    時間: 4-2-2006 11:59
Originally posted by [H]怒海 at 2006-2-4 11:55:

斯尼鋼盾  
裝備限制 沒有種族限制、沒有職業限制、角色等級 52
能力 防禦+59、魔防+35、擋隔率+15
合成 斯尼鋼盾魔卡、鐵塊、鐵塊、
合成等級 1
其他 -

Originally posted by #_鬼仔*” at 2006-2-4 11:57:
點解我隻雞+左體質5
都升唔到既??

蛋蛋
進化等級:x
進化要求:體質x,力量x,智慧x,速度x
形態:初心型
攻擊距離:50
移動速度:5
能力上限:體10,力10,速10,智10
可否交易:可以
技能:冇
背景描述:請主人小心照顧這小蛋子,他仍然在幼兒期呢

第一級進化
進化要求:體質4,力量x,智慧x,速度x
形態:基本型
攻擊距離:60
移動速度:6
可否交易:唔可以
背景描述:波奇烏獸的初生形,頭上長有蛋殼的小鳥!

第二級進化
進化等級:15
進化要求:體質x,力量10,速度x,智慧x
形態:基本攻擊型
攻擊距離:100
能力上限:力量20,速度20,體質20智慧20
技能:赤星爆炸lv2
背景描述:藍色的怪鳥,是中毒了嗎?

第三級進化
進化等級:20
進化要求:體質x,力量20,速度x,智慧x
形態:攻擊強化型
攻擊距離:110
能力上限:體質30,力量30,速度30,智慧30
技能:赤星爆炸lv3
背景描述:為什麼波奇鳥顏色這麼古怪,有沒有獸醫可以救救牠呀?

第四級進化
進化等級:25
進化要求:體質x,力量30,速度x,智慧x
攻擊距離:120
移動速度:7
能力上限:體質30,力量30,速度30,智慧30
技能:赤星爆炸lv4
背景描述:看來波奇鳥已經定了顏色,這種怪怪的藍色,主人會不會因此受不了牠呢?

第五級進化
進化等級:35
進化要求:體質x,力量40,速度x,智慧x
型態:攻擊強化型
能力上限:體質55,力量60,速度55,智慧55
技能:烈火爆劍lv5
背景描述:經過藍藍波奇鳥的努力,終於也練成最強的烈火爆劍技能,牠日後成長還會怎樣呢?

第六級進化
進化等級:50
進化要求:體質x,力量60,速度x,智慧x
攻擊距離:130
能力上限:體質70,力量88,速度70,智慧70
技能:烈火爆劍lv5,飛石破碎lv2
背景描述:怎樣也想不到只可愛竟然懂得自己學新技能,學懂飛石破碎後會否更強呢?

第七級進化
進化等級:65
進化要求:體質x,力量75,速度x,智慧x
攻擊距離:140
能力上限:體質100,力量100,速度100,智慧100
技能:烈火爆劍lv5,飛石破碎lv3
背景描述:可以擔保你永遠也猜不到牠下一次成長的外貌,但不妨也想像一下..

第八級進化
進化等級:83
進化要求:體質x,力量95,速度x,智慧x
形態:最終攻擊型
攻擊距離:160
能力上限:體質100,力量100,速度100,智慧100
技能:烈火爆劍lv5,飛石破碎lv5
背景描述:波奇小娃娃竟然可成長得如此漂亮,主人的功勞自然是最大,記得小心照料牠呀....

防禦型進化表:

蛋蛋

第一級進化

第二級進化
進化等級:10
進化要求:體質10,力量x,智慧x,速度x
形態:防禦強化型
攻擊距離:80
能力上限:體質20,力量20,智慧20,速度20
技能:強力衝擊lv3
背景描述:完全成長的波奇鳥獸,外表雖然帶著傻氣,可是能力卻比之前強悍,可使出更強的強力衝擊...

第三級進化
進化等級:17
進化要求:體質20,力量x,智慧x,速度x
能力上限:體質30,力量30,智慧30,速度30
技能:強力衝擊lv3,黑石破劍lv3
背景描述:完全成長的波奇鳥獸,外表比之前強悍,可使出更強力的技能...

第四級進化
進化等級:30
進化要求:體質30,力量x,智慧x,速度x
能力上限:體質50,力量50,智慧50,速度50
技能:黑石破劍lv4,烈火爆劍lv3
背景描述:成件期的波奇鳥樣子怪怪的,又不知牠心裹想什麼,但牠抗敵卻毫不手軟...

第五級進化
進化等級:45
進化要求:體質50,力量x,智慧x,速度x
能力上限:體質80,力量80,智慧80,速度80
技能:黑石破劍lv5,烈火爆劍lv3
背景描述:波奇烏的能力越強大,外表就越古怪,雖然主人猜不透牠的行動,但牠也不會令主人失望....

第六級進化
進化等級:60
進化要求:體質65,力量x,智慧x,速度x
攻擊距離:150
能力上限:體質100,力量100,智慧100,速度100
技能:黑石破劍lv5,烈火爆劍lv4
背景描述:最後成長是最難突破的,主人不要掉以輕心,而寵物本身也緊張得外表沒有改變,但膚色卻不同了...

第七級進化
進化等級:75
進化要求:體質95,力量x,智慧x,速度x
形態:終極防禦型
攻擊距離:170
技能:黑石破劍lv5,烈火爆劍lv5
背景描述:要把小小波奇蛋進化成最終型態,主人一定下了很多苦心,思想成熟的牠會處處保護主人了...

智慧型進化表:

蛋蛋

第一級進化

第二級進化
進化等級:13
進化要求:體質x,力量x,智慧10,速度x
形態:基本智慧型
能力上限:體質20,力量20,智慧20,速度20
技能:黑魔彈lv2
背景描述:思想特別的小波奇,竟然利用小小智慧研究法術....

第三級進化
進化等級:18
進化要求:體質x,力量x,智慧20,速度x
形態:智慧強化型
攻擊距離:110
能力上限:體質30,力量30,智慧30,速度30
技能:黑魔彈lv4
背景描述:在波奇烏努力研究下,已把黑魔彈升至等級四,隨時比人類還要強....

第四級進化
進化等級:23
進化要求:體質x,力量x,智慧30,速度x
能力上限:體質40,力量40,智慧40,速度40
技能:黑魔彈lv5,闇黑魔獸lv1
背景描述:雖然進化了,但外表還是呆呆的,不過牠已經把黑魔彈練到頂尖,還創出新技能闇黑魔獸...

第五級進化
進化等級:30
進化要求:體質x,力量x,智慧40,速度x
能力上限:體質50,力量50,智慧50,速度50
技能:黑魔彈lv5,闇黑魔獸lv2
背景描述:其實技能闇黑魔獸是否指波奇鳥自己呢?這個想法很恐怖!

第六級進化型
進化等級:45
進化要求:體質x,力量x,智慧50,速度x
攻擊距離:140
能力上限:體質60,力量60,智慧60,速度60
技能:黑魔彈lv5,闇黑魔獸lv4
背景描述:火紅色的鳥兒,牠使出的魔法也絕不含糊,有傳聞用火燒牠的話可引發出牠的潛能,但太殘忍了...

第七級進化
進化等級:60
進化要求:體質x,力量x,智慧80,速度x
能力上限:體質90,力量90,智慧90,速度90
技能:黑魔彈lv5,闇黑魔獸lv4,魂彈擊lv2
背景描述:太厲害了,牠又創出新技能,這一招魂彈擊不可忽視,但是......有沒有想過牠從何處得酊子彈呢?

第八級進化
進化等級:75
進化要求:體質x,力量x,智慧88,速度x
形態:極品智慧型
技能:黑魔彈lv5,闇黑魔獸lv5,魂彈擊lv5
背景描述:實在太漂亮了,智慧型的波奇烏外型十分完美,而且使用的技能也操縱自如....

[ Last edited by desmond9999 on 2006-2-4 at 12:00 PM ]

作者: 反町◎笨貓    時間: 4-2-2006 12:10
Originally posted by #_鬼仔*” at 2006-2-4 11:57:
點解我隻雞+左體質5
都升唔到既??

你係咪5lv之後先加夠體呢?

作者: desmond9999    時間: 4-2-2006 12:27
Originally posted by 反町◎笨貓 at 2006-2-4 12:10:

係唔係咁就唔可以進化?

作者: #_鬼仔*”    時間: 4-2-2006 12:33
Originally posted by 反町◎笨貓 at 2006-2-4 12:10:

ya~系丫
會點嫁?
仲有牙!!
魔統升lv
拿槍好唔好
因為可以拿盾!!~
(我宜家拿單銃升lv)-.-

作者: desmond9999    時間: 4-2-2006 12:40
Originally posted by #_鬼仔*” at 2006-2-4 12:33:

ya~系丫
會點嫁?
仲有牙!!
魔統升lv
拿槍好唔好
因為可以拿盾!!~

會進唔到............

唔好用搶....好廢的........用單銃升lv快好多.....要勁eq+勁寵= =+bao_27

作者: #_鬼仔*”    時間: 4-2-2006 12:45
Originally posted by desmond9999 at 2006-2-4 12:40:

唔好用搶....好廢的........用單銃升lv快好多.....要勁eq+勁寵= =+bao_27

咁寵升紅好~
         藍好~~
         定黃牙~~

偶""系魔統~hee

作者: desmond9999    時間: 4-2-2006 12:49
Originally posted by #_鬼仔*” at 2006-2-4 12:45:

咁寵升紅好~
         藍好~~
         定黃牙~~

偶""系魔統~hee

要組雞.....打怪快.........又爆得@_@

作者: [H]緣分    時間: 4-2-2006 12:50
一隻蛋$500o唔ok??????

作者: sanrio    時間: 4-2-2006 12:56
地動山移2值幾多$?

作者: 169772717    時間: 4-2-2006 13:09
守劍用咩機甲手好???

作者: desmond9999    時間: 4-2-2006 13:13
Originally posted by [H]緣分 at 2006-2-4 12:50:
一隻蛋$500o唔ok??????

ok一定ok!!!!!!!!!!!!我賣比你都ok= =

Originally posted by 169772717 at 2006-2-4 13:09:
守劍用咩機甲手好???

用40級的功勞機械人!

[url=http://picsplace.to/][/url

來自官mon

[ Last edited by desmond9999 on 2006-2-4 at 01:22 PM ]

作者: 反町◎笨貓    時間: 4-2-2006 14:21
Originally posted by desmond9999 at 2006-2-4 12:40:

其實都進到的....
不過佢要把隻雞全加智就得,等隻雞到13lv 隻雞就會進
Originally posted by #_鬼仔*” at 2006-2-4 12:45:
咁寵升紅好~
         藍好~~
         定黃牙~~

偶""系魔統~hee

升紅吧 可以爆技 扣好多的

Originally posted by 169772717 at 2006-2-4 13:09:
守劍用咩機甲手好???

唔好用初心者機甲同機甲卡
其他就好用了^^

作者: TsuiChunKit    時間: 4-2-2006 16:30
Originally posted by 反町◎笨貓 at 2006-2-4 14:21:

其實都進到的....
不過佢要把隻雞全加智就得,等隻雞到13lv 隻雞就會進

升紅吧 可以爆技 扣好多的

唔好用初心者機甲同機甲卡
其他就好用了^^

其實我到左54lv仲係度用初心者機甲,貪佢維修得平= =v

作者: 西柚汁    時間: 4-2-2006 17:29
Originally posted by TsuiChunKit at 2006-2-4 16:30:

其實我到左54lv仲係度用初心者機甲,貪佢維修得平= =v

無錯,部初心升到40級,可以加草貓卡,多防又修得平,真係幾正。

PS:我個分數就500分,高級會員喔。

作者: mmkkas    時間: 4-2-2006 17:40
我想問魔動洗唔洗加一些力???

作者: desmond9999    時間: 4-2-2006 17:41
Originally posted by mmkkas at 2006-2-4 17:40:

白痴先會+...你是白痴嗎\./

不是就不用+_+bao_34

作者: 36韜    時間: 4-2-2006 17:44
Originally posted by mmkkas at 2006-2-4 17:40:

如果想用新矛 同 刃先好加~
加到用到新矛同刃就 ok~

守劍用咩機甲手好???

引手用 = 初心機甲手, 修理費好平
打怪用 = 神劍機甲手 (35 - 40m 左右), 好勁~

Originally posted by sanrio at 2006-2-4 12:56:
地動山移2值幾多$?

最多 1m~

Originally posted by #_鬼仔*” at 2006-2-4 12:33:
ya~系丫
會點嫁?
仲有牙!!
魔統升lv
拿槍好唔好
因為可以拿盾!!~

魔銃 pvp 用單銃玩
打怪升 lv 用槍 + 盾~

Originally posted by [H]怒海 at 2006-2-4 11:55:

用來合 lv52 盾
成品大約 8000 - 1.2m~

Originally posted by mmkkas at 2006-2-4 10:54:

好平, 因為冇技 + 冇得進化~
但都算絕版貨~
5000 左右收到

作者: Skiller2004    時間: 4-2-2006 17:48
每個幾多功勳?????????????

作者: mmkkas    時間: 4-2-2006 17:50
Originally posted by desmond9999 at 2006-2-4 17:41:

白痴先會+...你是白痴嗎\./

不是就不用+_+bao_34

咁咪得杖先用得-口-"

作者: desmond9999    時間: 4-2-2006 17:51
Originally posted by Skiller2004 at 2006-2-4 17:48:

係!!!!!!!!!!!

我問了朋友...............3m到

[ Last edited by desmond9999 on 2006-2-4 at 06:06 PM ]

作者: 西柚汁    時間: 4-2-2006 17:55
Originally posted by Skiller2004 at 2006-2-4 17:48:

各機件都係用3M功勳換。

作者: desmond9999    時間: 4-2-2006 18:15
Originally posted by mmkkas at 2006-2-4 17:50:

咁咪得杖先用得-口-"

唔係.........你用長劍....長矛等等武器都可以

ps:一定要裝備限制 沒有種族限制、沒有職業限制、角色等級 xx

作者: mmkkas    時間: 4-2-2006 18:20
Originally posted by desmond9999 at 2006-2-4 18:15:

唔係.........你用長....長矛等等武器都可以

ps:一定要裝備限制 沒有種族限制、沒有職業限制、角色等級 xx

但係矛.劍要力-0-

作者: desmond9999    時間: 4-2-2006 18:33
Originally posted by mmkkas at 2006-2-4 18:20:

但係矛.劍要力-0-

30LV的不用!!!!但要功勞換

作者: TsuiChunKit    時間: 4-2-2006 18:36
Originally posted by desmond9999 at 2006-2-4 18:33:

唔止30lv,仲有33lv,41lv,54lv同57lv

作者: [H]chyip    時間: 4-2-2006 18:52
請問換過ok點數d野果d人.點先換到ok點數果d野=.=
我收左個e-mail,佢比左個

下載虛擬產品
虛擬產品資料:

序號1:xxxxxxxxxxx

跟住要點換到??

作者: TsuiChunKit    時間: 4-2-2006 18:57
Originally posted by [H]chyip at 2006-2-4 18:52:
請問換過ok點數d野果d人.點先換到ok點數果d野=.=
我收左個e-mail,佢比左個

下載虛擬產品
虛擬產品資料:

序號1:xxxxxxxxxxx

跟住要點換到??

去星夢個官網,log in,之後去去star cash就打果個序號就應該得

[ Last edited by 反町◎笨貓 on 2006-2-4 at 07:12 PM ]

作者: mmkkas    時間: 4-2-2006 20:37
Originally posted by desmond9999 at 2006-2-4 18:33:

我宜家得25 lv-口-"

作者: wingotam    時間: 4-2-2006 21:00
我想問紅鳥進化之後(13lv~17lv), 打低lv怪好定和我打草cat好, 我怕他會因爆技而死(他爆技仲勁過我, so隻怪打他, after that就886)

作者: mmkkas    時間: 4-2-2006 21:03
Originally posted by wingotam at 2006-2-4 21:00:
我想問紅鳥進化之後(13lv~17lv), 打低lv怪好定和我打草cat好, 我怕他會因爆技而死(他爆技仲勁過我, so隻怪打他, after that就886)

唔好打草cat吧...佢比草cat打扣成1xx~11x(or仲多)=="

作者: desmond9999    時間: 4-2-2006 21:24
Originally posted by mmkkas at 2006-2-4 20:37:

我宜家得25 lv-口-"

你要用新月盾........新月劍/槍...好勁的@_@

作者: [H]緣分    時間: 4-2-2006 22:50
天玄左右手係邊買~!~!

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://micro-rsp.comcncontactwww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2