樂古Nakuz

標題: 2012世界末日已證實[] [打印本頁]

作者: to123ko123    時間: 22-3-2008 03:21
標題: 2012世界末日已證實[]
[quote]地球終結日,將在2012年發生
聞聲國際的作家、工程師兼業餘科學家[摩利斯.科特羅(MAURICE COTTERELL)]精於瑪雅古文明研究,他從許多古廟與碑石中發現了一組一再重複出現的密碼:1366560.若將這個密碼的單位視為"天",則換算為年的話,為3740這個年數.根據瑪雅文獻的記載,地球每隔3740年就會被毀滅一次,而地球生命在過去已曾被毀滅四次.換言之,現代人類應已是地球第五代子孫了.
摩利斯將瑪雅文化中的聖數1366560與太陽磁場變化週期,這二個表面上毫不相干的事連接在一起.科學的計算顯示太陽磁極每隔3740年就會對調一次,而3740年就會對調一次,而3740年剛好是1366560天換算的年數.
由於地球的磁場受到太陽磁場很大的牽制,當太陽磁極逆轉時,摩利斯推論地球磁極也跟著對調,令地球磁極南北兩球互換.生物無法適應突然發生重大氣候變化,而集體死亡.長毛象堅信是熱帶地區的生物,但由於磁極的對調,使它們生存的地方變成天寒地凍的不毛之地,於是發生長毛象在西伯利亞、阿拉斯加集體死亡的事件.而考古學上的證據顯示這二個地方原本屬於熱帶氣候的.
地球滅亡之日
古瑪雅人早就已經將那個日子準確地算出來.在不少預言中,年代記載最完整的,算是<克奧第特蘭年代記>.它說我們得知第五太陽紀於西元前3113年.在經歷瑪雅大週期的5125年後,第五太陽紀迎向最終.與現在西曆相對照的話,便可知[太陽紀]將于[某紀的某日]結束.這個終結日,就在西元2012年12月22日的前後。
也許..大家可能不會相信.因為開始我也是這樣的..但是.後來,我看了下相關資料.覺的有些奇怪...之前完全不相信的態度也有所改變..
瞭解歷史的親可能都知道 消失的瑪雅文明吧..瑪雅人在一瞬間全部消失..誰也不知道他們去了哪里.至今,這仍是一個密團.但是.瑪雅人留給我們太多的問題了...他們的預言百分之99都變成了現實..他們預測到了汽車,飛機的生產日期.有些親可能會問.他們怎麼會知道以後有一種東西叫做汽車..這也正是奇怪的地方.在埃及.一些瑪雅文明研究者.在他們生活的地方和一些石頭上發現了這些.他們預測了西特勒出生和死亡的日期..完全一樣....
人類歷史上的3次大浩劫...其中一次就出現的瑪雅人身上..即使他們預測到了也改變不了.....那一次..就是上面我所說的 消失的瑪雅文明. 依照瑪雅曆法,地球由始到終分為五個太陽紀,分別代表五次浩劫,其中四個浩劫已經過去,當第五個太陽紀來臨,太陽會消失,大地劇烈搖晃,災難四起,地球會徹底毀滅,按照馬雅曆法是三一一三年,換算為西曆便是二○一二年十二月二十二日。
雖然很多民族都有末日預言,但為何瑪雅人所說的末日預言,會受到人們的重視,原因是瑪雅曆法的計算,非常準確,從瑪雅人的曆法得知,他們早已知道地球公轉時間,是三百六十五日又六小時又二十四分二十秒,誤差非常之少。另外對於其他星體的運行時間,在計算上亦非常準確,對於數學上「○」的單位數位,早在三千年前,瑪雅人已經使用而且他們所繪製的航海圖.比現在任何一個都要精確...
瑪雅人說2012年12月21日的黑夜降臨以後,12月22日的黎明永遠不會到來... 而他們預測世界末日的毀滅方式是...人類自殺...剩下的人自相殘殺....美國航天局和世界上一些著名的語言家都證實了瑪雅的預言..
當然...這些並不絕對....只是有一點...瑪雅人所說的2012年...地球將會發生重大的改變...這是肯定的...
22日晚00.00點,天空變的異常悶熱,人們有的睡著了,有的還是過著一樣的夜生活,忽然,黑夜大地被照的通紅毛,天空出現耀眼的火光…隨之狂風大起…大地開始巨烈搖晃,啪,啪…"下火雨了"只聽到有人在叫…當人們還在以為這是獨特的自然景象時,卻不知道浩劫就要來了…一顆直徑達半個地球大小的隕石直奔地球而來,……救命啊…整個地球處於火熱的地獄大地在燃燒…10級地震,完了,徹底的…轟…隕石降臨了,衝擊波強於1000億個原子彈,…整個世界崩潰,橫屍億
作者: 風之劍俠    時間: 22-3-2008 04:31
一日未到果日一日我都唔信  
重有如果明天中國同美國戰爭 大家一齊用原子彈 果d野  咁我地咪一樣死哂  d大家全世界狂炸 咁佢咪唔準lor

重有地球係月轉月慢   n愈年前  地球一日只有18小時 換算番e+都唔會有365日  之前新聞都講左   地球唔知幾多年之後一日有26小時[[onion_56]]
作者: `S!uK=]]    時間: 22-3-2008 11:22
一日未到都唔信住-0-
作者: 雲。白色的    時間: 22-3-2008 13:15
如果係未日的話 我諗都係我地d人自己做成的
要說未日 說早說了 很多年 到e+
冰溶了 人們才要去環保 一切都太過時啦......
作者: billytsang    時間: 22-3-2008 14:57
2012要普選a_a
作者: xangaxanga1    時間: 22-3-2008 16:25
樓主係邊度攞資料返黎@@
作者: 守衛~朗    時間: 22-3-2008 17:46
其實若時光機實驗成功
那麼樓主所說的會廷遲或不會出現
作者: 儒村    時間: 22-3-2008 18:13
OK
1.瑪雅  係咩

2.3740為一個未日周期
意即公元前1728年以前的日子為不存在?
一千幾年進化到人類出黎?

作者: xangaxanga1    時間: 22-3-2008 18:35
標題: 回復 8# 的帖子
同意以上仁兄~~

1000年跟本就進化唔到
作者: wongkakin    時間: 22-3-2008 19:45
如果 3740一次人類毀滅
咁中國的夏商周 果時d人咪死哂
作者: cheng786    時間: 22-3-2008 19:51
如果係真!!人類只有集體移民到其他星球!!!
作者: 守衛~朗    時間: 22-3-2008 21:04
原帖由 cheng786 於 22-3-2008 07:51 PM 發表
如果係真!!人類只有集體移民到其他星球!!!

有想過的
但現時沒有一個適合人類居住的環境
最理想的都是月球
作者: xangaxanga1    時間: 22-3-2008 22:12
要知道我地人類並唔係孤獨既一群。事實上我地唔上生活係我地自己既世界,只係察覺到呢點既人唔多,可能現實既表象影響力太大,令到我地睇唔到表象內既東西。我鼓勵大家觀察事物既時候可以超越佢短暫既一面,即表象/顯象。如果可以做到呢一點,我地會睇到更多野,世界會更豐富。牛頓發現地心吸力都係因為佢睇到既唔止一個物體跌落去咁簡單。
而為2012做準備既人一早開始左,只係往後既日子會愈黎愈多。
如果大家當瑪雅人既預言係指地球以滅亡既方式結束既話,係30年前可能成立。因為如果個時冇做到任何改變既話,地球會係2012年12月果日整個被拋出本身既軌道而爆炸。
但係大家要知道滅亡係對地球,對人類既學習係冇意思。任何人都唔想中斷生命既學習。包括高次元果班存在體。中斷並唔會有好處。反而改變,學習先係重要。
我地本身靈既提升對地球係起關鍵作用。呢一點係以後科學會慢慢研究。如果我地冇做好準備,我地係生存唔到,地球都提升唔到。因為黎緊果一次既光子帶只容許3D以上既星球存在。
因為某一班存在體改變左一d地球既設定,地球網格磁場既設定。所以地球唔會被拋出軌道,只係幾日既冰凍,冇陽光,地震,海潚而已。而我地人類都唔係第一次經歷呢d地理上既改變。
要知道學習唔可以停,如果因為咁而中斷係無意義同唔值得。
改變左之後既地球,新文明會慢慢建立起黎,到時要學習既課題,睇既野會豐富過而家好多好多,係一個好美麗既世界。空氣會清新晒,氣溫會舒服好多。而科技同知識都會去到另一個新既層次。
而一d仍然未完成,突破到舊課題,舊思想,觀念既人,只會去到另一個3D星球再學習,唔會再係地球學習。
大家都有權選擇,選擇你認為最好,對你既生命有益既就得。因為呢個係你既學習,生命既學習。
3D以上既星球係唔容許有半醒既人。如果我地仍然好想得到物質享受,咁就證明我地仲要係3D星球上花多d時間學習。直到了解,突破為止。
一個開悟既人可以帶領到14萬4千人既意識轉化。轉化到一個更開明,成熟既思想體系。為左唔想放棄每一個地球人,適當數量既開悟人士係需要既。佢地會幫一d仍被舊思想控制既人提升意識。成功既話,所有人都可以順利過到,建立新文明。
係呢方面作出幫助既人唔只佢地。好多範疇既人都努力緊。而且打後幾年會多好多。
風水佬呃你十年八年,而傳媒,政府就可以呃足人幾世。希望大家睇野既角度同想法可以闊d。唔好下下比傳媒同政府機關侵蝕我地既思想。
以上既野你可以當我癈話咁講,只要你得到你想要既野就得。
繼續學習係人類既前路。
作者: cheng786    時間: 22-3-2008 23:33
原帖由 守衛~朗 於 22-3-2008 21:04 發表

有想過的
但現時沒有一個適合人類居住的環境
最理想的都是月球

去月球冇水有無空氣,地方有細夠俾邊個住,
要去就緊係去火星/土星環上邊其中一個衛星(唔記得左叫咩名)<-----喱2都係現時最有機會俾人類居住的地方!!
作者: to123ko123    時間: 23-3-2008 00:04
原帖由 billytsang 於 22-3-2008 14:57 發表
2012要普選a_a

2012要普選<<<<<<<<<,,講得好haha"
作者: 爆炎使者    時間: 31-3-2008 17:50
地球每隔3740年就會被毀滅一次,而地球生命在過去已曾被毀滅四次.換言之,現代人類應已是地球第五代子孫了.
咁果d[藍田人]北京周口店果d咩咩人..
生活係70万年前...
佢又話3740年會毀滅一次.咁點解果d人既骨頭會係到@@??
作者: 仲少    時間: 31-3-2008 18:03
又話預測世界末日的毀滅方式是...人類自殺...剩下的人自相殘殺
又話一個火石完場

有矛盾唔可信[[onion_42]]

有d想睇番前一個世界末日既流言
作者: 凍檸水OO    時間: 31-3-2008 18:52
好彩2012岩岩好18歲! 可以做果d野:lol
做埋先死
作者: to123ko123    時間: 31-3-2008 18:56
原帖由 凍檸水OO 於 31-3-2008 18:52 發表
好彩2012岩岩好18歲! 可以做果d野:lol
做埋先死

2012"你唔俾佢1月1號就未世a_a"
作者: 凍檸水OO    時間: 31-3-2008 19:00
原帖由 to123ko123 於 31-3-2008 18:56 發表

2012"你唔俾佢1月1號就未世a_a"

唔制

我為左做呢樣野計左十幾次架喇

計下我2012係咪真係18歲:lol

係咪好無聊 囧
作者: to123ko123    時間: 31-3-2008 19:10
原帖由 凍檸水OO 於 31-3-2008 19:00 發表

唔制

我為左做呢樣野計左十幾次架喇

計下我2012係咪真係18歲:lol

係咪好無聊 囧

2012"普選"加 我都係18歲"囧"

過左生日先好世界未日"
作者: 好難la    時間: 31-3-2008 20:17
今日第一次經過呢到
發表下無謂既言論先
所謂既瑪雅毀滅預言我一d都唔信
點解我地一定係第五週期
點解唔可以第一or更多
點解我地一定係最後
點解唔可以無限期週期
點解?點解?點解?
冇正確且既史實史例
如果咁易就估到末日咁點叫末日
最後如果真係有第五週期
咁點解我地要出生
我地死左之後會點?
瑪雅毀滅預言又能唔能解釋呢?
作者: 絕風仔    時間: 31-3-2008 20:38
雖則寧可相其有
但我不太相信
未到那一天 我也不會相信的
作者: anthonyfireboy    時間: 1-4-2008 17:38
每三千幾年會未日一次?但係我地又知到少少3千幾年既歷史?
作者: `Lok-)    時間: 1-4-2008 18:44
作者: to123ko123    時間: 1-4-2008 18:51
原帖由 anthonyfireboy 於 1-4-2008 17:38 發表
每三千幾年會未日一次?但係我地又知到少少3千幾年既歷史?

未日之後"又有一個新既開始[[yoyo_192]]
作者: 細城    時間: 1-4-2008 22:09
我真的想問一句
難道n年前的古瑪雅人比現代還要聰明百倍嗎?
如果是是的話
難道我們沒有進化過嗎?
作者: to123ko123    時間: 3-4-2008 10:05
原帖由 細城 於 1-4-2008 22:09 發表
我真的想問一句
難道n年前的古瑪雅人比現代還要聰明百倍嗎?
如果是是的話
難道我們沒有進化過嗎?

唔係未進化過"
古瑪雅人係對呢d野比較叻[[onion_48]]
作者: 恨╮豪    時間: 3-4-2008 10:28
預言呢d信唔信就見人見智
大家箸眼係e家既天災好過啦
例如,,溶冰,,地震..
天災先係人類頭號敵人
同埋,,遲下可能會有外星人黎救我地
(雲海消息:各國都開左個極機密會議,,相討關於ufo應變)
作者: to123ko123    時間: 3-4-2008 10:42
原帖由 恨╮豪 於 3-4-2008 10:28 發表
預言呢d信唔信就見人見智
大家箸眼係e家既天災好過啦
例如,,溶冰,,地震..
天災先係人類頭號敵人
同埋,,遲下可能會有外星人黎救我地
(雲海消息:各國都開左個極機密會議,,相討關於ufo應變)

外星人救我地"
諗都唔哂諗"
2012"我地死左"
佢地可能侵占地球!
作者: 細城    時間: 3-4-2008 19:49
其實外星人隱藏係地球中........
時機一到自然會出黎統治人類
作者: 守衛~朗    時間: 3-4-2008 20:51
原帖由 細城 於 3-4-2008 07:49 PM 發表
其實外星人隱藏係地球中........
時機一到自然會出黎統治人類

你怎知
估計嗎?
你說得像是很有証據!
作者: to123ko123    時間: 3-4-2008 21:07
原帖由 守衛~朗 於 3-4-2008 20:51 發表

你怎知
估計嗎?
你說得像是很有証據!

睇完之後笑左~_~"

UFO都常都係水底"係我地人類去唔到既地方[[yoyo_173]]
作者: 細城    時間: 3-4-2008 21:32
說不定在人的腦袋中有個"開關制"
只要外星人發射一些信息
某人接收那信息就會開始..............
進行大規模的地球內戰
結果........
作者: to123ko123    時間: 3-4-2008 21:45
原帖由 細城 於 3-4-2008 21:32 發表
說不定在人的腦袋中有個"開關制"
只要外星人發射一些信息
某人接收那信息就會開始..............
進行大規模的地球內戰
結果........

幻想力幾好"

科學根據可以答你係冇"
作者: 細城    時間: 3-4-2008 21:49
標題: 回復 35# 的帖子
鬼夠冇科學根據啦
咁又大把人信
作者: to123ko123    時間: 3-4-2008 22:05
原帖由 細城 於 3-4-2008 21:49 發表
鬼夠冇科學根據啦
咁又大把人信

-_-"
你真係太過吹水~_~"
根本就離題"
作者: 守衛~朗    時間: 3-4-2008 22:30
別再說題外話
作者: anthonyfireboy    時間: 4-4-2008 01:55
我真係唔係好信lor ~ n年前(仲要早過三千唔知幾多年)我地又知道dragon呢樣野?
作者: wawa0209    時間: 5-4-2008 12:18
[quote]
22日晚00.00點,天空變的異常悶熱,人們有的睡著了,有的還是過著一樣的夜生活,忽然,黑夜大地被照的通紅毛,天空出現耀眼的火光…隨之狂風大起…大地開始巨烈搖晃,啪,啪…"下火雨了"只聽到有人在叫…當人們還在以為這是獨特的自然景象時,卻不知道浩劫就要來了…一顆直徑達半個地球大小的隕石直奔地球而來,……救命啊…整個地球處於火熱的地獄大地在燃燒…10級地震,完了,徹底的…轟…隕石降臨了,衝擊波強於1000億個原子彈,…整個世界崩潰,橫屍億
作者: to123ko123    時間: 5-4-2008 12:25
原帖由 wawa0209 於 5-4-2008 12:18 發表

佢又知ED野?
原子彈真係好離譜

全球暖化都係其中一個原因"
作者: wawa0209    時間: 5-4-2008 12:26
但係佢地冇理由知道ED野MA
作者: 搞搞野    時間: 5-4-2008 12:28
我知道太陽在東邊升起 西邊落下
我係咪預言家a_a?
作者: to123ko123    時間: 5-4-2008 12:31
原帖由 wawa0209 於 5-4-2008 12:26 發表
但係佢地冇理由知道ED野MA

人地研究左好耐先發表"[[yoyo_192]]
作者: wawa0209    時間: 5-4-2008 15:13
MAYA研究左好耐咁勁?
作者: 絕風仔    時間: 5-4-2008 16:09
以基督教方面來說
世界真係可能會未日
因為唔知起唔知邊記果到 好似係上帝話
世界未日連我也不清楚
但只知道
當假先知(自稱未來人的) 前所未有的天災出現時 就是預言之後的日子就是未日

應該係咁- -
作者: to123ko123    時間: 5-4-2008 16:19
原帖由 絕風仔 於 5-4-2008 16:09 發表
以基督教方面來說
世界真係可能會未日
因為唔知起唔知邊記果到 好似係上帝話
世界未日連我也不清楚
但只知道
當假先知(自稱未來人的) 前所未有的天災出現時 就是預言之後的日子就是未日

應該係咁- -

我係根據科學上來推測"
作者: 絕風仔    時間: 5-4-2008 16:27
科學有時也不能預測某些東西的
例如末日等

如果科學家在推測末日幾時黎果陣

唔該自己諗下 點解未日會咁快黎先!
作者: to123ko123    時間: 5-4-2008 16:34
原帖由 絕風仔 於 5-4-2008 16:27 發表
科學有時也不能預測某些東西的
例如末日等

如果科學家在推測末日幾時黎果陣

唔該自己諗下 點解未日會咁快黎先!

近排有冇睇新聞"

全球暖化問題嚴重"

影響到種米D人"

仲有冰塊快速解體"

就算神唔滅世"

遲D都係世界未日"

依家2008年"

過多4年就係2012"

我覺得呢4年會有好多天災"

就算世界未日"

都係人類自己造成"
作者: MiChing    時間: 5-4-2008 16:55
衝擊波強於1000億個原子彈

死硬啦姐係=.=
作者: 守衛~朗    時間: 5-4-2008 17:00
原帖由 MiChing 於 5-4-2008 04:55 PM 發表
衝擊波強於1000億個原子彈

死硬啦姐係=.=

當其他行星撞向地球
地球會碎開
必會滅亡
作者: 搞搞野    時間: 5-4-2008 17:08
標題: 回復 46# 的帖子
係啟示錄有記載
啟示錄全卷都有預言
發生左的全部都準確記載

作者: x阿賢x    時間: 5-4-2008 17:23
呢D野信唔過,,,
一日未到都唔知,,,,
聽日唔知聽日事,,,
話唔定聽日已經世界末日...
作者: 絕風仔    時間: 5-4-2008 18:29
標題: 回復 52# 的帖子
記得創世記 某段都有提過
作者: to123ko123    時間: 5-4-2008 18:51
原帖由 絕風仔 於 5-4-2008 18:29 發表
記得創世記 某段都有提過

某段= 啟示錄!!!!
作者: 絕風仔    時間: 5-4-2008 19:50
我是半個基督徒

但..我完全未睇哂成本聖經- -
我唔識分果d咩記- -
作者: to123ko123    時間: 5-4-2008 20:37
原帖由 絕風仔 於 5-4-2008 19:50 發表
我是半個基督徒

但..我完全未睇哂成本聖經- -
我唔識分果d咩記- -

啟示錄"好易搵"係最後尾果幾頁"有一個世界未日係點"
作者: 絕風仔    時間: 5-4-2008 20:59
我睇到希伯來書 睇睇下又唔記得番之前果D- -"
作者: to123ko123    時間: 5-4-2008 21:04
原帖由 絕風仔 於 5-4-2008 20:59 發表
我睇到希伯來書 睇睇下又唔記得番之前果D- -"

希伯來書有講世界未日"我得閒睇下[[yoyo_192]]
作者: 絕風仔    時間: 5-4-2008 21:17
我話我睇果本聖經睇到希伯來書- -"

無話預言起果到- -"
作者: to123ko123    時間: 5-4-2008 21:20
原帖由 絕風仔 於 5-4-2008 21:17 發表
我話我睇果本聖經睇到希伯來書- -"

無話預言起果到- -"

你搵啟示錄"會有嫁"
作者: 絕風仔    時間: 5-4-2008 21:44
我知- -"
但我地係唔係傾緊聖經..都係轉番去未日個話題
作者: to123ko123    時間: 6-4-2008 09:11
原帖由 絕風仔 於 5-4-2008 21:44 發表
我知- -"
但我地係唔係傾緊聖經..都係轉番去未日個話題

唔會離題"

聖經的確係有講未日既情況~_~"
作者: teambrothers    時間: 6-4-2008 10:56
又話2012 d冰融哂...如果3xxx年人類要死一次既話咁個世界咪回復番原本d冰未融個時- -?咁d冰唔會自己形結番掛- -?
作者: teambrothers    時間: 6-4-2008 10:59
仲有就係話有d科學家計到幾十億年後地球將會消失咁根據你既推測咁個時人類會住係邊呢?
作者: teambrothers    時間: 6-4-2008 11:19
to123你相信MAYA既預言定係科學家既2012冰融解既預言-.-?如果你相信馬雅既預言咁你講既個篇同你講既2012世界會比水浸既預言咪有矛盾
作者: 絕風仔    時間: 6-4-2008 12:25
可以另一方面諗
佢話3xxx年就未日一次 咁姐係
之前都未日左  咁d人點解仲係到- -? 唔係死哂嫁咩
作者: to123ko123    時間: 6-4-2008 12:27
原帖由 teambrothers 於 6-4-2008 11:19 發表
to123你相信MAYA既預言定係科學家既2012冰融解既預言-.-?如果你相信馬雅既預言咁你講既個篇同你講既2012世界會比水浸既預言咪有矛盾

我保持中立的"

2邊都有佢所講既岩處"
作者: HoNG```    時間: 6-4-2008 12:29
你講到好真咁-  3  -
作者: to123ko123    時間: 6-4-2008 12:33
原帖由 teambrothers 於 6-4-2008 10:59 發表
仲有就係話有d科學家計到幾十億年後地球將會消失咁根據你既推測咁個時人類會住係邊呢?

地球消失"人類會住係火星到"

因為幾十億年後"科技已經可能去到時光"

就算冇火星"D人類都可以利用時光機"
作者: 守衛~朗    時間: 6-4-2008 14:23
原帖由 to123ko123 於 6-4-2008 09:11 AM 發表

唔會離題"

聖經的確係有講未日既情況~_~"

但不可盡信!
作者: teambrothers    時間: 6-4-2008 14:55
未日個一日都唔可以咁快肯定既to123-.-唔好話証實住先.....
作者: teambrothers    時間: 6-4-2008 15:10
時光機......你唔好比佢個預言牽引住先啦= =你知唔知時光機會帶來好多問題架= =?我相信我地人類去到1000代個個人既IQ起碼1000^__^
作者: to123ko123    時間: 6-4-2008 17:18
原帖由 teambrothers 於 6-4-2008 15:10 發表
時光機......你唔好比佢個預言牽引住先啦= =你知唔知時光機會帶來好多問題架= =?我相信我地人類去到1000代個個人既IQ起碼1000^__^

你係講緊幾十憶年後"

唔好話幾十憶年後"

就算係幾百年後都有時光機"

幾十憶年後就會將好多問題解決!
作者: Kenson    時間: 7-4-2008 22:08
原帖由 好難la 於 31-3-2008 20:17 發表
今日第一次經過呢到
發表下無謂既言論先
所謂既瑪雅毀滅預言我一d都唔信
點解我地一定係第五週期
點解唔可以第一or更多
點解我地一定係最後
點解唔可以無限期週期
點解?點解?點解?
冇正確且既史實史例
如果 ...

你呢種諗法有d問題
如果你係第一週期
咁你又會問 點解你係第一週期
點解你唔係第五週期,點解唔係第三週期,點解唔係第二週期...

一樣事物既出現就有佢既必然性
就好似點解你會係度? 就係因為你阿媽生左你出黎咁簡單
你可以選擇唔信 但唔可以用呢種方法推翻

又見人問 點解未日咁快會黎
同之前果位一樣 思想陷入左無限既輪迴
諗下就知自己錯邊

同埋點解上一個太陽紀之後會有人剩低呢個問題
用另一個方向黎諗
馬雅預言入面 毀滅或者末日既定義可能唔同
前幾個太陽紀佢都冇話過生物或者人類會死晒
如果第一至第四太陽紀  生物已經死晒既話
咁要第五太陽紀呢個預言黎做咩?

作者: (jack)    時間: 8-4-2008 22:27
2012年世界未日....
係真係假!?
到時就知   
唔知2012年12月會唔會有新聞報呢.......

作者: 風之劍俠    時間: 8-4-2008 22:38
原帖由 (jack) 於 8-4-2008 14:27 發表
係真係假!?
到時就知   

一定唔會有新聞lo!因為如果公報左,天下會大亂....
作者: 格式武力    時間: 9-4-2008 03:09
之前又話2007年12月21日收山

e+又變左2012年收山

咁2012無黎到係咪又到2016年又收

地球都幾鐘意自己收山啵
作者: to123ko123    時間: 9-4-2008 12:46
原帖由 (jack) 於 8-4-2008 22:27 發表
係真係假!?
到時就知   

係真既話"一定會報-_-"現場直播"
作者: 格式武力    時間: 19-4-2008 16:48
古瑪雅人

究竟佢地點死....

我到e+都仲未知
作者: to123ko123    時間: 19-4-2008 17:05
原帖由 格式武力 於 19-4-2008 16:48 發表
古瑪雅人

究竟佢地點死....

我到e+都仲未知

人始終會有死的時候"
作者: §膠浩§    時間: 25-4-2008 21:30
一.其實可以用其他星球既引力,將地球拉去23個太陽系既其中一個(2003年科學家發現左有23個類似既太陽系)
但係如果一計錯數既話地球盲會撞埋第二個星球到
二.黎個人類大搬遷...睇下有冇d同地球天氣等都係都地球相似既星球可以住

2個都係在於有冇時間去做....

但係我都係相信馬雅既預言

睇完好驚 -.-
作者: to123ko123    時間: 25-4-2008 22:08
原帖由 §膠浩§ 於 25-4-2008 21:30 發表
一.其實可以用其他星球既引力,將地球拉去23個太陽系既其中一個(2003年科學家發現左有23個類似既太陽系)
但係如果一計錯數既話地球盲會撞埋第二個星球到
二.黎個人類大搬遷...睇下有冇d同地球天氣等都係都地球相似既 ...

唔哂咁驚"你過到2012"就會好好"
作者: anthonysze9    時間: 26-4-2008 17:23
原帖由 teambrothers 於 6-4-2008 11:19 發表

冰融解咪會比水浸LO -.-
作者: to123ko123    時間: 26-4-2008 20:22
原帖由 anthonysze9 於 26-4-2008 17:23 發表

冰融解咪會比水浸LO -.-

唔一定"可能會變到世界好熱
作者: 迅雷先鋒    時間: 26-4-2008 21:33
我想知
當磁場交換時
係赤道附近會有咩轉變?
作者: to123ko123    時間: 27-4-2008 00:44
原帖由 迅雷先鋒 於 26-4-2008 21:33 發表
我想知
當磁場交換時
係赤道附近會有咩轉變?

好難解答你[[m491]]
作者: 輝少    時間: 27-4-2008 21:34
唯恐天下不亂?
作者: to123ko123    時間: 27-4-2008 21:49
原帖由 輝少 於 27-4-2008 21:34 發表
唯恐天下不亂?

2012可能會播電視"[[m423]]
作者: denny20011325    時間: 10-5-2008 05:47
d人預言邊好信嫁  叫佢預下我中六合彩
作者: 搞搞野    時間: 10-5-2008 12:06
如果我係超人就好
可以保護地球和人類
阻止邪惡侵占地球
作者: 傻頭    時間: 10-5-2008 14:24
=.=我發現在一點(唔知有冇睇錯)
佢話 末日後不會再有黎明 咁點解瑪雅消失(好似說是末日?) 那麼現在的黎明是什麼?
作者: 今宵但願同入夢    時間: 11-5-2008 10:50
...唔係丫化...簡正me呢個年代黎玩呢d咁既野[[bao_50]]
到時候會唔會有人倒數 [[bao_42]]
==============================
如果呢個係真既...
唔怪得之有人話2008年係北京最後一次.....啦~
作者: to123ko123    時間: 11-5-2008 16:17
原帖由 今宵但願同入夢 於 11-5-2008 10:50 發表
...唔係丫化...簡正me呢個年代黎玩呢d咁既野[]
到時候會唔會有人倒數 []
==============================
如果呢個係真既...
唔怪得之有人話2008年係北京最後一次.....啦~

如果係既話"我諗中國都好好彩~_~"

可以舉辦到08奧運"

我諗到時應該會有人倒數"
作者: klovemandy    時間: 11-5-2008 20:59
原帖由 守衛~朗 於 22-3-2008 17:46 發表
其實若時光機實驗成功
那麼樓主所說的會廷遲或不會出現

時光只用於人穿梭個時空...唔會阻止個事件發生,,,,
作者: to123ko123    時間: 11-5-2008 21:31
原帖由 klovemandy 於 11-5-2008 20:59 發表

時光只用於人穿梭個時空...唔會阻止個事件發生,,,,

咁樣可以避開一難"
作者: klovemandy    時間: 12-5-2008 01:44
咁你避去邊??
避去未來??地獄一個
去番過去??無處容身
作者: to123ko123    時間: 12-5-2008 09:25
原帖由 klovemandy 於 12-5-2008 01:44 發表
咁你避去邊??
避去未來??地獄一個
去番過去??無處容身

利用時光機"去返過去"
作者: klovemandy    時間: 12-5-2008 09:34
不斷咁重覆回到過去,,你估到時會見到幾多個自己?!- -""
作者: to123ko123    時間: 12-5-2008 09:38
原帖由 klovemandy 於 12-5-2008 09:34 發表
不斷咁重覆回到過去,,你估到時會見到幾多個自己?!- -""

去一次就夠了"人既壽命都有限"

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://micro-rsp.comcncontactwww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2