樂古Nakuz

標題: -`°簽名圖小商店ζ;<3 *開門大吉 BY木木,霖霖 [打印本頁]

作者: gashfire    時間: 9-10-2009 19:10
標題: -`°簽名圖小商店ζ;<3 *開門大吉 BY木木,霖霖

絕不收$

[ 簽名圖小商台 ] 幫所有玩家製作

這店介紹:
這店是由兩位玩家合作合辦的 名稱包括: 木拉布拉加 AND 傻之霖
我們不但希望幫助所有玩家製作簽名圖, 也希望樂古sd板的質素能夠提升一些,
希望各玩家能夠多多支持.

店主所製作的簽名圖有關大家參巧:

===============我是靚仔分隔線=================
本店員工:

木拉布拉加: cut圖 修邊 其他

傻之霖: 字體字樣 , 其他

=========================================

希望玩家不好使用他人簽名作自己簽名之用,
如玩家想以1樓的圖片/他人 來再剪裁, 本店並不會幫助製作

本店製作:

如玩家希望本店幫忙製作簽名圖的話.

1.) 請玩家自備圖像
2.) 有關文字 例 : 商團文字
                      : 玩家姓名
玩家可以要求本店把文字放在自己喜歡的地方.
如玩家不清楚地解釋/沒有要求, 本店會自行幫玩家打文字放在適合的地方

3)玩家也可以要求比例.
   如沒有要求的話, 本店會以 寬度: 480
                                       高度: 240   製作.
4)如玩家有關合成的需要, 希望玩家能清楚地解說
5)本店只會製作有關sd online既簽名, 如有色情/其他game遊戲 絕不幫助製作

======================================
申請表:

樂古id :  木拉布拉加
自備簽名圖: 圖既網址
有關文字: 該我想左上係我商團xxx既名 右下要我遊戲名 木拉布拉加
文字有關字樣: 01字樣
要求文字顏色: 紫色
遊戲名稱: 木拉布拉加

===========================================

本店製作時間需1日-3日時間.

會為玩家製作出最佳的邊界,玩家無需克意要求

2樓將會由傻之霖細說有關 文字/字體.

=========================================
回覆如有關抱怨等問題 樓主等人並不會理會

如果漏左整 你/李/您 果個呢 可以吹吹我地,

希望大家叫我地幫整圖既時候. 整1,2個先, 唔好太多

作品:

字型會再2樓詳細說[[onion_55]]
作者: eddy_3    時間: 9-10-2009 19:11

*新增字體sample和圖sample
到小弟講野la
首先一個簽名點可得圖冇字?
所以小弟會同大家介紹我地覺得幾令同都幾適合做簽名的字~
英文字:
Edwardian Script ITC

Highlight let

Monotype Corsiva

Cataneo BT

Curlz MT

Blackletter686 BT

Bradley Hand ITC

Acedemy Engraved LET

Felix Titling

example:

作品sample

作者: ronald0214    時間: 9-10-2009 19:11
我搶頭香~
張張都咁正
作者: gashfire    時間: 9-10-2009 19:11

比大家睇下我個人之前既介紹貼子: ps:希望會有人喜歡
《精華貼》 神盾高達
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=3719172
閃電高達
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=3733903
百式
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=3740818&extra
沙漠高達
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=3756842&extra=page%3D1
正義高達
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=3761673&extra=
迷惘天 - 強烈更新貼子
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=3763480&extra=
作者: eddy_3    時間: 9-10-2009 19:11

中文字體sample~

超研澤中鋼筆行楷

超研澤新藝體

華康少女文字

SAMPLE:

作者: 弓使神    時間: 9-10-2009 19:12
想幫襯添0.0
如果無圖既話,你地有冇得提供0.0?
作者: ngchunlamgarry    時間: 9-10-2009 19:12
有冇動畫(gif)?
作者: 巴樂    時間: 9-10-2009 19:12
[[onion_20]]加油
作者: en28871997    時間: 9-10-2009 19:14
唔怪得有人話版主幫pou啦:lol
作者: gashfire    時間: 9-10-2009 19:16
想幫襯添0.0
如果無圖既話,你地有冇得提供0.0?
弓使神 發表於 9-10-2009 07:12 PM

其實好多討論區/YAHOO搜索都會搵到大量既圖片.
我地希望玩家有自己屬於自己既簽名, 所以唔會提供[[onion_55]]
有冇動畫(gif)?
ngchunlamgarry 發表於 9-10-2009 07:12 PM

現時不會製作gif等圖[[onion_55]]
作者: ronald0214    時間: 9-10-2009 19:17
我完完全全搵唔到木木果種咁有型既sd相[[onion_47]]
作者: 駒×機戰愛好者    時間: 9-10-2009 19:17
!!!老老實實唔收錢得唔得先a_a
快d手送番個比我先~.~!
作者: gashfire    時間: 9-10-2009 19:18
!!!老老實實唔收錢得唔得先a_a
快d手送番個比我先~.~!
駒×機戰愛好者 發表於 9-10-2009 07:17 PM

^^絕對唔收$
作者: 駒×機戰愛好者    時間: 9-10-2009 19:19
^^絕對唔收$
gashfire 發表於 9-10-2009 19:18

咁就快d送番個比我先[[onion_09]]
作者: gashfire    時間: 9-10-2009 19:21
咁就快d送番個比我先[[onion_09]]
駒×機戰愛好者 發表於 9-10-2009 07:19 PM

申請表: [[onion_55]]
作者: artsung    時間: 9-10-2009 19:22
頂呀正post
新版主 做的不錯哦[[onion_57]]
作者: o0龍0o    時間: 9-10-2009 19:23

我想直接sd比你@@唔想係到post出黎..得唔得架

(p.s)都係算啦...--
作者: eddy_3    時間: 9-10-2009 19:24
d人都focus 係木木到
忘記了我~_~[[onion_47]]
作者: ronald0214    時間: 9-10-2009 19:27
d人都focus 係木木到
忘記了我~_~[[onion_47]]
eddy_3 發表於 9-10-2009 19:24

你不出名嘛xD[[onion_57]]

想問多問
圖片係咪一定要係sd 高達 唔可以係普通高達
作者: eddy_3    時間: 9-10-2009 19:28

想問多問
ronald0214 發表於 9-10-2009 19:27

冇所謂的~_~
小弟是路過的~_~
作者: gashfire    時間: 9-10-2009 19:29
我想直接sd比你@@唔想係到post出黎..得唔得架

(p.s)都係算啦...--
o0龍0o 發表於 9-10-2009 07:23 PM

你都係回覆比我吧[[onion_54]]

想問多問
ronald0214 發表於 9-10-2009 07:27 PM

可以普通高達-0-

係到都認識下霖霖吧[[onion_57]]
作者: eddy_3    時間: 9-10-2009 19:30
你都係回覆比我吧[[onion_54]]

可以普通高達-0-

係到都認識下霖霖吧[[onion_57]]
gashfire 發表於 9-10-2009 19:29

人地以為我係女仔黎架~
叫人霖霖@_@''
作者: eddy_3    時間: 9-10-2009 19:32
小弟再keep on 搵多d 令令字體出黎先~_~
作者: ronald0214    時間: 9-10-2009 19:40
霖霖[[onion_57]]
我幫你頂上去啦[[onion_57]]
作者: eddy_3    時間: 9-10-2009 19:42
霖霖[[onion_57]]
我幫你頂上去啦[[onion_57]]
ronald0214 發表於 9-10-2009 19:40

多謝大佬~_~
作者: 李仔    時間: 9-10-2009 19:43

呵呵..幫襯木木先

申請表:

樂古id :  李仔
自備簽名圖: 在附件
有關文字: 該我想 右下要我遊戲名 魔Zi楓
文字有關字樣: 01字樣(隨便吧)
遊戲名稱: 魔Zi楓 如要縮小 隨便吧
如有須要可隨心改變

作者: ronald0214    時間: 9-10-2009 19:45
多謝大佬~_~
eddy_3 發表於 9-10-2009 19:42

唔洗啦~
我遲早會搵你幫我整圖[[onion_57]]
作者: kcm1027    時間: 9-10-2009 19:45
樂古id :  kcm1027
自備簽名圖:
有關文字: 唔該我想左上係我商團NameLess既名 右下要我遊戲名 ForeverK
文字有關字樣: Monotype Corsiva
遊戲名稱: ForeverK
唔該哂=]
作者: eddy_3    時間: 9-10-2009 19:47
自備簽名圖:
有關文字: 唔該我想左上係我商團NameLess既名 右下要我遊戲名 ForeverK
要求文 ...
kcm1027 發表於 9-10-2009 19:45

黎了黎了
我發揮的時間來了^_^
作者: kcm1027    時間: 9-10-2009 19:49
黎了黎了
我發揮的時間來了^_^
eddy_3 發表於 9-10-2009 19:47

傻霖發揮a_a
作者: eddy_3    時間: 9-10-2009 19:51
推推推推上去!!!!
作者: Poon    時間: 9-10-2009 19:51
http://www.fontspace.com/
有用就拿去吧, 英文字體下載網
作者: artsung    時間: 9-10-2009 19:59
樂古id :  artsung
有關文字: 左下角寫SD Online  右下要我遊戲名 LoLoSill
文字有關字樣: Edwardian Script ITC字樣
要求文字顏色: 圖片SD-01 要白色  020 你覺得用咩好 你就用咩
遊戲名稱: LoLoSill

唔該哂

作者: david3412    時間: 9-10-2009 20:00

======================================
申請表:

樂古id :david3412
自備簽名圖: 圖既網址(唔明??!)冇圖><"..
有關文字: 唔該我想左上係go for freedom 右下要我遊戲名 david高達
文字有關字樣: Edwardian Script ITC
要求文字顏色: 白色
遊戲名稱: david高達
http://www.hacken.cc/ss/index.php/action-viewthread-tid-231445
Gundam Seed Destiny 06.jpg都正
===========================================

整得好可唔可以整多幅xdd..msn,facebook個d/要00(左上係 無限!00!)
作者: fergus199743    時間: 9-10-2009 20:02
木木,你D圖係邊度搵架?
作者: gashfire    時間: 9-10-2009 20:03
申請表:

自備簽名圖: 圖既網址(唔明??!)
有關文字: 唔該我想左上係我商團xxx既名 右下要我遊戲名 david高達
要求文 ...
david3412 發表於 9-10-2009 08:00 PM

圖要自備,, 話者up張圖出黎
木木,你D圖係邊度搵架?
fergus199743 發表於 9-10-2009 08:02 PM

都係yahoo/討論區桌布搵
作者: 為勝利而戰    時間: 9-10-2009 20:05

gashfire 發表於 9-10-2009 20:03

話說 花姐都有開過簽名店 不過要100樂點
但係 好冷清 [[onion_25]]  佢果d都吾差啊.....

幫你推推  而+一堆人落訂 遲d先算= =
作者: artsung    時間: 9-10-2009 20:07
唔好意思  想要多個 我知我貪心[[onion_54]]
有關文字: 左下角寫SD Online  右下要我遊戲名 LoLoSill
文字有關字樣: Curlz MT 字樣
要求文字顏色: 要白色

圖點cut都得   唔該哂
作者: fergus199743    時間: 9-10-2009 20:07

gashfire 發表於 9-10-2009 20:03

邊個討論區,最好有埋條link
作者: david3412    時間: 9-10-2009 20:09
更新左,有LINK
作者: gashfire    時間: 9-10-2009 20:10
邊個討論區,最好有埋條link
fergus199743 發表於 9-10-2009 08:07 PM

本討論區王許有其他討論區/名稱出現-3-sor
作者: gashfire    時間: 9-10-2009 20:12
申請表:

自備簽名圖: 圖既網址(唔明??!)冇圖>
david3412 發表於 9-10-2009 08:00 PM

我見到好多張圖..希望你講明邊張丫-3-
作者: eddy_3    時間: 9-10-2009 20:12
好好好好好busy~
加油~
作者: keithho1219    時間: 9-10-2009 20:13
我又要[[onion_48]]
作者: 花落.無聲    時間: 9-10-2009 20:16
支持木木 同 傻仔霖~
作者: eddy_3    時間: 9-10-2009 20:17
呵呵..幫襯木木先

申請表:

樂古id :  李仔
自備簽名圖: 在附件
有關文字: 唔該我想 右下要我遊戲名 魔Zi楓
文字有關字樣: 01字樣(隨便吧)
遊戲名稱: 魔Zi楓 如要縮小 隨便吧
如有須要可隨心改 ...
李仔 發表於 9-10-2009 19:43

ok了~_~
請睇
作者: fergus199743    時間: 9-10-2009 20:17
本討論區王許有其他討論區/名稱出現-3-sor
gashfire 發表於 9-10-2009 20:10

係喎忘了這一點,PM可以嗎?
作者: david3412    時間: 9-10-2009 20:17
自己搵啦..UPLOAD唔到
作者: eddy_3    時間: 9-10-2009 20:18
文字有關字樣: Edwardian Script ITC字樣
要求文字顏色: 圖片SD-01 要白色  020 你覺得用咩好 你就用咩
遊戲名稱: L ...
artsung 發表於 9-10-2009 19:59

黎了黎了~

作者: david3412    時間: 9-10-2009 20:19

[local]1[/local]======================================
申請表:

有關文字: 唔該我想左上係go for freedom 右下要我遊戲名 david高達
http://www.hacken.cc/ss/index.php/action-viewthread-tid-231445

作者: eddy_3    時間: 9-10-2009 20:21
自備簽名圖:
要求文 ...
kcm1027 發表於 9-10-2009 19:45

作者: gashfire    時間: 9-10-2009 20:24
貼內檢查線............
作者: eddy_3    時間: 9-10-2009 20:24
申請表:

david3412 發表於 9-10-2009 20:19

請你save 左你要我地整的圖
再up 上黎or
up 上去upload 圖的websites 到
由於你個網太多圖
我地實在搵唔到- -
sorry~
作者: 為勝利而戰    時間: 9-10-2009 20:26
霖霖 pm人啦
甘好易吾知你整左
作者: eddy_3    時間: 9-10-2009 20:26
霖霖 pm人啦
甘好易吾知你整左
為勝利而戰 發表於 9-10-2009 20:26

係bor~_~
sor
作者: gashfire    時間: 9-10-2009 20:26
申請表:

david3412 發表於 9-10-2009 08:19 PM

你在你想我地幫你整既圖 滑鼠右鍵. 再copy 其網址[[onion_62]]
霖霖 pm人啦
甘好易吾知你整左
為勝利而戰 發表於 9-10-2009 08:26 PM

我地唔pm人了,
希望大家自己能在貼中搵[[onion_54]]
作者: kcm1027    時間: 9-10-2009 20:27
唔該哂傻霖=]
作者: tt19952000    時間: 9-10-2009 20:27
申請表: 樂古id : tt19952000 自備簽名圖: 附件有關文字: 右下要我遊戲名豬仔包乂丫念文字有關字樣: 是但要求文字顏色: 黑色遊戲名稱: 豬仔包乂y念
幫我cut一下大細-  -順手cut埋個左上角個60
作者: eddy_3    時間: 9-10-2009 20:30
申請表: 樂古id : tt19952000 自備簽名圖: 附件有關文字: 右下要我遊戲名豬仔包乂丫念文字有關字樣: 是但要求文字顏色: 黑色遊戲名稱: 豬仔包乂y念
幫我cut一下大細-  -順手cut埋個左上角個60355658 ...
tt19952000 發表於 9-10-2009 20:27

好好好大大大大
作者: eddy_3    時間: 9-10-2009 20:31
大家快D入黎睇下
好多令令圖圖^.^
作者: 為勝利而戰    時間: 9-10-2009 20:31
話說 應該收佢地樂點 [[onion_31]]
作者: gashfire    時間: 9-10-2009 20:32
幫我cut一下大細-  -順手cut埋個左上角個60355658 ...
tt19952000 發表於 9-10-2009 08:27 PM

放心,攪得店.[[onion_55]]
作者: artsung    時間: 9-10-2009 20:32
黎了黎了~

eddy_3 發表於 9-10-2009 20:18

唔該哂  thank you so much
作者: 鳳仙o花    時間: 9-10-2009 20:33
-.-我整的動態圖片
比佢地複雜~當然會收樂點了[[onion_55]]
作者: gordonl9706    時間: 9-10-2009 20:34

樂古id :gordonl9706
自備簽名圖: 想要你果張自由
有關文字: 唔該我想左上係我團'朋友'既名 右下要我遊戲名 搞笑大王二世祖的'笑'
遊戲名稱: 搞笑大王二世祖
作者: tickychan2    時間: 9-10-2009 20:34
申請表:

樂古id :  tickychan2
自備簽名圖:
有關文字: 左上角osER,右下角:CrazyLok
文字有關字樣: 02字樣
遊戲名稱: CrazyLok
作者: eddy_3    時間: 9-10-2009 20:35
tt19952000 發表於 9-10-2009 20:27

作者: david3412    時間: 9-10-2009 20:35
申請表:

有關文字: 唔該我想左上係go for freedom ,流星freedom 右下要我遊戲名 david高達
文字有關字樣: Edwardian Script ITC中文士但.

作者: gashfire    時間: 9-10-2009 20:36
有關文字: 唔該我想左上係我團'朋友'既名 右下要我遊戲名 搞笑大王二世祖的'笑'
文字有關字樣: 草d好d,最好5好正階
遊戲名稱: 搞笑大王二世祖 ...
gordonl9706 發表於 9-10-2009 08:34 PM

唔可以用樓主所用的圖-0- 對唔住
作者: eddy_3    時間: 9-10-2009 20:37
遊戲名稱: 搞笑大王二世祖 ...
gordonl9706 發表於 9-10-2009 20:34

SORRY
我同木木的簽名不能重複的~_~
作者: 李仔    時間: 9-10-2009 20:41
ok了~_~
請睇
eddy_3 發表於 9-10-2009 20:17

呵呵 很靚的說
唔該木木...[[bao_36]]
作者: 弓使神    時間: 9-10-2009 20:41
-.-我整的動態圖片
比佢地複雜~當然會收樂點了[[onion_55]]
鳳仙o花 發表於 9-10-2009 20:33

當然吧=3=
作者: 為勝利而戰    時間: 9-10-2009 20:41
呵呵 很靚的說
唔該木木...[]
李仔 發表於 9-10-2009 20:41

佢係 霖霖

為霖霖默哀
作者: artsung    時間: 9-10-2009 20:41
岩岩唔記得放圖
唔好意思  想要多個 我知我貪心
[[onion_54]]
有關文字: 左上角寫SD Online  右下要我遊戲名 LoLoSill
文字有關字樣: Curlz MT 字樣
要求文字顏色: 要白色(黑色邊可以嗎)因為好難睇到D字

圖點cut都得   唔該哂

作者: david3412    時間: 9-10-2009 20:44
放了圖了在7頁..樓主收工~?
作者: gashfire    時間: 9-10-2009 20:45
73# 為勝利而戰
我地2個係一齊整- -
作者: gashfire    時間: 9-10-2009 20:46
放了圖了在7頁..樓主收工~?
david3412 發表於 9-10-2009 08:44 PM

請看第6頁回覆.
加上 整時間需要3-5日.
可能即日攪店. 未過時間, 希望勿吹
作者: eddy_3    時間: 9-10-2009 20:48
申請表:

樂古id :  tickychan2
自備簽名圖:
有關文字: 左上角osER,右下角:CrazyLok
文字有關字樣: 02字樣
遊戲名稱: CrazyLo ...
tickychan2 發表於 9-10-2009 20:34

作者: 扮野小魔昇    時間: 9-10-2009 20:48

申請表:

樂古id :  扮野小魔昇
自備簽名圖:

有關文字:左上寫(百式是王道)右下我個名@@"
文字字樣:Blackletter686 BT(最尾個個)
遊戲名稱: 周昇昇
作者: 為勝利而戰    時間: 9-10-2009 20:48
76# gashfire

幫霖霖 宣傳下 [[onion_21]]
作者: eddy_3    時間: 9-10-2009 20:49
355660======================================
申請表:

david3412 發表於 9-10-2009 20:35

作者: eddy_3    時間: 9-10-2009 20:49
呵呵 很靚的說
唔該木木...[]
李仔 發表於 9-10-2009 20:41

你忘記了我.......
作者: 68467474    時間: 9-10-2009 20:50
樂古id : 68467474
有關文字: 右下要我遊戲名
文字有關字樣:01字樣
要求文字顏色: 紅色
遊戲名稱:pizzzal

作者: david3412    時間: 9-10-2009 20:51
唔係左上要GO FOR FREEDOM 咩?
同埋幫我整多張果張流星自由左上要"流星FREEDOM"右下一樣。
同埋係白色呀。@@
作者: gordonl9706    時間: 9-10-2009 20:52

自備簽名圖:
有關文字: 唔該我想左上係我團'朋友'既名 右下要我遊戲名 搞笑大王二世祖的'笑'另外想要個by
遊戲名稱: 搞笑大王二世祖
e個ok嗎
作者: eddy_3    時間: 9-10-2009 20:53
唔係左上要GO FOR FREEDOM 咩?
同埋幫我整多張果張流星自由左上要"流星FREEDOM"右下一樣。
同埋係白色呀。@@
david3412 發表於 9-10-2009 20:51

sorry
sorry
現家再整- -
sor
作者: barr    時間: 9-10-2009 20:53
路過看一下,再支持兩位一下[[onion_48]]
作者: gordonl9706    時間: 9-10-2009 20:56
自備簽名圖:
有關文字: 唔該我想左上係我團'朋友'既名 右下要我遊戲名 搞笑大王二世祖的'笑'另外想要個by
文字有關字樣: Edwardian Script  ...
gordonl9706 發表於 9-10-2009 20:52
快d幫我la,help,希望令令la[[onion_26]]
作者: eddy_3    時間: 9-10-2009 20:59
申請表:

樂古id :  扮野小魔昇
自備簽名圖:
有關文字:左上寫(百式是王道)右下我個名@@"
文字字樣:Blackletter686 BT(最尾個個)
...
扮野小魔昇 發表於 9-10-2009 20:48

來了來了
好型的!!!!!

作者: artsung    時間: 9-10-2009 21:00
推一推先  今好既post
作者: artsung    時間: 9-10-2009 21:02
來了來了
好型的!!!!!

eddy_3 發表於 9-10-2009 20:59

我想問我既wing 你地係味整緊啦(關心)
作者: eddy_3    時間: 9-10-2009 21:02
355660======================================
申請表:

david3412 發表於 9-10-2009 20:35

作者: gashfire    時間: 9-10-2009 21:03
忙忙中~~~~~霖霖一齊加油
作者: eddy_3    時間: 9-10-2009 21:03
我想問我既wing 你地係味整緊啦(關心)
artsung 發表於 9-10-2009 21:02

係ar
sorry~
作者: gashfire    時間: 9-10-2009 21:04
係ar
sorry~
eddy_3 發表於 9-10-2009 09:03 PM

咩wing?=3=
作者: artsung    時間: 9-10-2009 21:05
係ar
sorry~
eddy_3 發表於 9-10-2009 21:03

唔洗sorry - -
你地好似好大壓力- -  打氣先
作者: 李仔    時間: 9-10-2009 21:05

呵呵 唔該哂咁多人幫人整圖既人...
在此送上一些圖...   

作者: eddy_3    時間: 9-10-2009 21:06
樂古id : 68467474
有關文字: 右下要我遊戲名
文字有關字樣:01字樣
要求文字顏色: 紅色
遊戲名稱:pizzzal
...
68467474 發表於 9-10-2009 20:50

作者: artsung    時間: 9-10-2009 21:07
咩wing?=3=
gashfire 發表於 9-10-2009 21:04

係第8頁 - -
作者: gashfire    時間: 9-10-2009 21:07
呵呵 唔該哂咁多人幫人整圖既人...
在此送上一些圖...

http://i1.hk/u/attachments/day_090326/20090326_e629b9f58da67f ...
李仔 發表於 9-10-2009 09:05 PM

好再魔楓兄唔係要我地整^^

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://micro-rsp.comcncontactwww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2