樂古Nakuz

標題: 更新教學帖(ie down唔到光線既更新檔) [打印本頁]

作者: c73e74    時間: 27-10-2009 18:49
標題: 更新教學帖(ie down唔到光線既更新檔)

再提醒一次 請用迅雷/flashget down
請勿用ie的down

因為用ie係gameone到down都down唔到
有link:http://rcpatch.hk.9you.com/manual_patch/RayCityHK-V1.455-Patch.exe
新增最新版迅雷載點
迅雷LINKhttp://down.sandai.net/Thunder5.9.10.1144.exe

之前更新唔到既 唔該睇下
因為最初發現入唔到and解決問題的人係我
down左主程式1.14 gb果個先
主程式link點1:http://rcpatch.hk.9you.com/manual_patch/RayCity_HK_V1.422.exe
主程式link點2:ftp://star31user:star31userpw@202.123.214.70/rc/RayCity_HK_V1.422.exe
裝完之後唔好走去down最新既更新檔 這是傻仔的行為
可能係發雞盲既關係 官網果到 己經講左
 1、請先安裝1.455手動補丁再安裝1.467版補丁
 2、完整下載檔案後執行EXE檔案進行安裝即可
 3、如成功透過遊戲執行自動更新者,無須下載此檔案

若果你down左最新既更新檔 係會更新唔到
佢有個野彈出黎話無法找到程序輸入點
就要down 1.455的更新檔
link點1http://www.wholehk.com/link.php?url=ftp://114.142.145.6/rc/RayCityHK-V1.455-Patch.exe
link點2http://www.wholehk.com/link.php?url=http://rcpatch.hk.9you.com/manual_patch/RayCityHK-V1.455-Patch.exe
down完就裝左佢 裝完就開光線 禁查看版本 咁就會自動更新為最新版本

唔裝down唔到...
個link點 要copy入去迅雷新文件下載果到
or右鍵再禁使用迅雷下載
c73e74 發表於 31-10-2009 12:13

作者: Soso20    時間: 27-10-2009 20:15
我想問如果更新左少少, 17% , 都用唔用到喱個方法???
作者: 真白羊    時間: 27-10-2009 20:22
我想問如果更新左少少, 17% , 都用唔用到喱個方法???
Soso20 發表於 27-10-2009 20:15

再更新多次試下 @@
作者: babite805    時間: 27-10-2009 20:24
兩條link都唔得wo
作者: 真白羊    時間: 27-10-2009 20:38

嗯~~~~

咁我加入個人經驗啦
因為我今日先裝完, 亦更新埋27-10-2009, 開到玩到

試下裝完主程式
v1.422 (1.12GB)

ftp://203.80.99.61/rc/RayCity_HK_V1.422.exe

之後安裝這個
v1.430
ftp://203.80.99.61/rc/RayCityHK-V1.430-Patch.exe

之後
v1.467
ftp://dl3.gameone.com/rc/RayCityHK-V1.467-Patch.exe
v1.486
ftp://dl1.gameone.com/rc/RayCityHK-V1.486-Patch.exe
v1.493
ftp://dl1.gameone.com/rc/RayCityHK-V1.493-Patch.exe

最後, 開Game自動update最新的Patch
作者: c73e74    時間: 27-10-2009 21:27
兩條link都唔得wo
babite805 發表於 27-10-2009 20:24

請用迅雷down
作者: kalong196    時間: 27-10-2009 22:41
請用FALSHGET DOWNLOAD仲快﹗
作者: kalong196    時間: 27-10-2009 22:44
down完主程式1.14 gb果個

裝完之後唔好走去down最新既更新檔 這是傻仔的行為
可能係發雞盲既關係 官網果到 己經講左
 1、請先安裝1.455手動補丁, ...
c73e74 發表於 27-10-2009 18:49

呀大哥玩野呀﹗你條link唔得呀,都上唔到昆野呀。
作者: hou528    時間: 27-10-2009 22:45
請用BT彗星DL   仲快-33333-

(((乜依家光線好多人玩既咩-333-
作者: c73e74    時間: 27-10-2009 23:36
呀大哥玩野呀﹗你條link唔得呀,都上唔到昆野呀。
kalong196 發表於 27-10-2009 22:44

請用迅雷down
係條link禁右制 使用迅雷下載選取項目
作者: 旺角車神    時間: 28-10-2009 20:08
今次update我就試過
"一update失敗就重新開部電腦(reboot)"
第1次reboot就由1%->94%
如此類推= =
話說小弟都reboot左3次先ok
作者: ouyliowrpo    時間: 30-10-2009 11:20
我唔係幾明
請先安裝1.455手動補丁,再安裝1.467版補丁<<<<

官方網得v.1.493/v1.486/v1.467

根本就冇1.455  樓主請問係咩事呢?
作者: c73e74    時間: 30-10-2009 16:36
我唔係幾明
請先安裝1.455手動補丁,再安裝1.467版補丁
ouyliowrpo 發表於 30-10-2009 11:20

請睇完成個post先回 問題
作者: skytang123    時間: 30-10-2009 20:50
dl吾到囉..按左右kin...用信雷都冇反應0.0%
作者: 真白羊    時間: 30-10-2009 20:53
skytang123 發表於 30-10-2009 20:50

又試下#5既方法啦 XDD

總之唔好用1.422直上1.467 以上
必死
作者: c73e74    時間: 30-10-2009 21:23
skytang123 發表於 30-10-2009 20:50

唔會down唔到囉...
唔係右鍵之後在新視窗開啟...
右鍵之後再禁 使用迅雷下載
作者: jeff0109    時間: 30-10-2009 22:15
唔該真白羊叫我過黎e度 重ok埋
作者: skytang123    時間: 30-10-2009 22:32
唔會down唔到囉...
唔係右鍵之後在新視窗開啟...
係右鍵之後再禁 使用迅雷下載
c73e74 發表於 30-10-2009 21:23

就係吾得..有得比我dl..半個鐘都係0.00 sorr
作者: 真白羊    時間: 30-10-2009 22:34
skytang123 發表於 30-10-2009 22:32

都係果句, A方法唔得就B方法

看#5試試 1.430啦^^ 官方下載點
我係真白羊, 亦係白老鼠
我試過用#5方法得既~~^^
作者: c73e74    時間: 30-10-2009 23:08
skytang123 發表於 30-10-2009 22:32

咁就可能係你網速既問題
我有線10mbp 都有得down...
作者: skytang123    時間: 30-10-2009 23:36
都係果句, A方法唔得就B方法

看#5試試 1.430啦^^ 官方下載點
我係真白羊, 亦係白老鼠
我試過用#5方法得既~~^^
真白羊 發表於 30-10-2009 22:34

都係吾得啵..裝左1430
作者: c73e74    時間: 31-10-2009 02:35
都係吾得啵..裝左1430
skytang123 發表於 30-10-2009 23:36

咁就要用我果個方法啦...

ps:我個方法100%得^^
作者: c73e74    時間: 31-10-2009 22:44
推推推推推推推推推推
作者: yahoo1011    時間: 31-10-2009 23:07
我冇迅雷感點?
作者: 真白羊    時間: 31-10-2009 23:35
我冇迅雷感點?
yahoo1011 發表於 31-10-2009 23:07

唔裝down唔到...
個link點 要copy入去迅雷新文件下載果到
or右鍵再禁使用迅雷下載
c73e74 發表於 31-10-2009 12:13

置頂, 為期一個月

樓主出於熱心為大家處理問題, 希望大家可以玩到
如果都係玩唔到

請你提供顯示卡型號, Driver version
DirectX version, OS version 等作為參考
作者: 仲原太洋    時間: 1-11-2009 04:06
[[onion_15]]
再提醒一次 請用迅雷/flashget down
請勿用ie的down
新增最新版迅雷載點
迅雷LINK:http://down.sandai.net/Thunder5.9.10.1144.exe

down左主程式1 ...
c73e74 發表於 27-10-2009 18:49

死LINK
作者: 真白羊    時間: 1-11-2009 04:47
[[onion_15]]
死LINK
仲原太洋 發表於 1-11-2009 04:06

麻煩post你死link的圖上看來來 @.@"

用樓主講既軟件,我真係download到
唔係死link, 不過裝唔裝完全係你自由
如果用左都download唔到, 可能係你firewall block了

某程度上, 我唔建議人用含BT類軟件
因為有可能導致電腦保安問題...

玩家會員自已衡量
作者: 仲原太洋    時間: 3-11-2009 16:05
CHING們:"DX CREATION FAILED??"係邊度出左問題呢?
咩方法都試過了[[onion_15]]
[[onion_15]]阿白羊叫我係度問!!
唔準另外出POST[[onion_15]]
作者: c73e74    時間: 3-11-2009 16:38
CHING們:"DX CREATION FAILED??"係邊度出左問題呢?
唔準另外出POST[[onion_15]] ...
仲原太洋 發表於 3-11-2009 16:05

你有無裝到driectx9?
定係你個display太舊?
例16mb,32mb
作者: 真白羊    時間: 3-11-2009 20:39

你個人電腦設備係點?

例如: CPU , RAM, DISPLAY CARD, SOUND CARD...etc

用緊咩~~野OS? WINDOWS XP / VISTA / 7?

DISPLAY DRIVER 係唔係最新Version?
Direct X 係唔係9c以上?

防毒程式係乜?

你個操作權限係唔係系統管理員?

我希望大家集中討論, 主要係想玩唔到既朋友
唔需要周圍爬文, 可以盡快陪我地玩 ^^
作者: c73e74    時間: 3-11-2009 20:48

好簡單...
你比兩張圖我地幫你解決到^^
你係開始再禁執行再打dxdiag 再enter
個dxdiag show曬d野出黎 影一張相  跟住再係上邊禁顯示 再影一張相
你放呢兩張相上黎就得
就會有專人為你解答^^
作者: 仲原太洋    時間: 4-11-2009 15:10
好簡單...
你比兩張圖我地幫你解決到^^
你係開始再禁執行再打dxdiag 再enter
個dxdiag show曬d野出黎 影一張相  跟住再係上邊禁顯示 再影一張相
你放呢兩張相上黎就得
就會有專人為你解答^^ ...
c73e74 發表於 3-11-2009 20:48

請問點影呀[[onion_54]] THZ
作者: c73e74    時間: 4-11-2009 17:34
請問點影呀[[onion_54]] THZ
仲原太洋 發表於 4-11-2009 15:10

係你個鍵盤既上下左右 上邊果到 有個叫print prtscr
你禁完個制之後去開小畫家 再禁ctrl+v 再save就得
作者: 迪文    時間: 7-11-2009 23:24
用你個方法終於玩到喇,入到game,之前攪左好耐,thx you
作者: 幻影乂殺    時間: 14-11-2009 18:42
多謝e位哥記
作者: 真白羊    時間: 22-11-2009 23:37
失傳已久的1.455重現江湖

以下為官方主程式及更新檔下載點
http://www4.nakuz.com/bbs/viewth ... &extra=page%3D1

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://micro-rsp.comcncontactwww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2