樂古Nakuz

標題: 最強動作遊戲 龍穴(Dragon Nest online)(有影片睇)[更新] [打印本頁]

作者: 挑機丫    時間: 13-7-2008 21:10
標題: 最強動作遊戲 龍穴(Dragon Nest online)(有影片睇)[更新]
韓國Eyedentity Games公司今日發表了自家研發的線上遊戲新作《Dragon Nest》的遊戲截圖,透露了第一章節的遊戲內容,包含區域boss及新地區地牢、草地地區、寒帶山脈、高原地區等地景色都可以在這次發表的畫面中略窺一二。

這款Eyedentity Games的首部線上遊戲作品,是一款有著可愛3D畫面,卻動作感十足的ARPG。故事背景設定在一個虛擬的奇幻世界,如同遊戲名稱,玩家在這個世界冒險的最終目的就是圍剿龍的巢穴,透過擊殺一定數量的中小型BOSS,最後玩家可以來到遠古龍的巢穴,進行最後的挑戰。當然,《Dragon Nest》中的龍也不完全是惡的,有些像是金色的龍是屬於賢明的一族,會提供特定問題或物品幫助玩家冒險;目前遊戲中共有9系龍類,每種各以顏色作為區分。

《Dragon Nest》遊戲中另外幾大特點,為ARPG特有的流暢打擊感、高度怪物AI和隨機產生的地圖。《Dragon Nest》的核心開發人員曾參與過《奇蹟》《Huxley》笑x遊戲《Kingdom Under Fire》系列、《N3》等的開發,因此對於角色肢體動作的運用具相當成熟的技術,在《Dragon Nest》中基本上玩家只要使用普通技能,就可以享受到暢快流暢的打擊感,特定技能更是能施展出華麗的特效。而《Dragon Nest》中的怪物AI亦相當的高,甚至每種怪物都有自己獨特的個性,例如會無聲繞到玩家背後,進行連續快速攻擊然後逃跑的刺客型怪物;一口吞下玩家,用自己的肚子當作牢房的巨人型怪物;甚至是在打贏玩家後,會抬起一隻腿撒尿嗆聲的怪物等,讓《Dragon Nest》的冒險充滿了有趣的變數。

另外值得一提的,也是目前韓國遊戲偏好發展的方向,便是隨機地圖設計。在《Dragon Nest》中,地下城是以隨機的方式產生,不僅地圖的路線會變,當中出現的怪物種類也會隨機產生,此舉是為了避免玩家偏好龜點練功,或是遵循遊戲攻略進行固定路線的無腦攻擊,同時也大大提升了遊戲的耐玩度。

《Dragon Nest》目前仍在開發階段,據官方表示,將在6月26日公開遊戲的最新宣傳影片,讓市場對此遊戲有更多的了解;而儘管遊戲尚未正式上市,目前可以確定的是,陸版已確定由大陸盛大網絡取得經營權。
影片:
http://hk.youtube.com/watch?v=__GsZsx7mcI
http://hk.youtube.com/watch?v=MKqehmq0K2c&feature=related
http://hk.youtube.com/watch?v=Ea615jRiX1A&feature=related

唔睇走寶 角色絕對不是屈...比怪圍死 睇下第三條片就知d王幾勁...

作者: s1678900    時間: 13-7-2008 21:48
哇.正到呀...幾時有得玩..之前已經好想玩呢d動作咁正既game[[tk_38]]
作者: bat6688    時間: 13-7-2008 22:32
喱個正爆呀
超想玩喱D game
作者: tamtamex    時間: 13-7-2008 22:43
段片首背景音樂好正下0..0"
動作十分之流暢又走q版路線@..@
我覺得出左會頂死fez~.~"
作者: 挑機丫    時間: 14-7-2008 06:13
d怪仲會有人工智能   會偷襲你  正呀
作者: EY3P    時間: 14-7-2008 07:00
正@_@最衰系韓國唔系我一定玩~﹏~
作者: 挑機丫    時間: 14-7-2008 07:58
希望快d出台灣or hk啦[[bao_42]]
作者: 月份一    時間: 14-7-2008 08:18
勁game一隻
打怪超級流暢
作者: gn00200    時間: 14-7-2008 08:26
依d game先吸引人
玩個陣唔lag就好啦
作者: p513ssk6    時間: 14-7-2008 08:35

快D出啦
唔知我O既電腦玩唔玩到[[bao_26]]

玩大6 O既咪好易LAG?
作者: 重生之瘋    時間: 14-7-2008 10:52
作者: nagwn    時間: 14-7-2008 11:34
希望唔只係升lv啦...最好有埋商人的職業就好啦
但D圖真係好可愛呀
作者: tim178    時間: 14-7-2008 14:50
正到爆!打怪咁爽..
唔洗好似玩d機械式打怪..折磨自己
作者: tongkithui    時間: 14-7-2008 15:47
係唔係得劍士同弓手= =?睇完都係得呢個職業打怪...
作者: [_私$7-]    時間: 14-7-2008 15:53
標題: 回復 4# 的帖子
同意同意
背景音樂很正
作者: tazho123    時間: 14-7-2008 16:10
原帖由 tongkithui 於 14-7-2008 07:47 發表
係唔係得劍士同弓手= =?睇完都係得呢個職業打怪...

仲有魔法師(我的最愛*0*
http://hk.youtube.com/watch?v=QHSY1YrVpuQ&feature=related
入面個魔法師超正
係咁放魔*0*
一流._.
作者: 格式武力    時間: 14-7-2008 17:09
嘩好正

呢個打怪模式我好耐之前已經想

估唔到真係有:lol
作者: fishson    時間: 14-7-2008 17:14
好期待..
樓主知唔知幾時會封測?
作者: goodboy100    時間: 14-7-2008 17:38
相信這game一出 一定會有好多game跟
咁就唔洗好似機械人咁打怪lu
作者: 挑機丫    時間: 14-7-2008 19:34
仲有牧師@@有得補hp^^
作者: OnlineGame迷    時間: 14-7-2008 19:42
咁似psp d動作遊戲+RPG[[bao_36]]
作者: 【緣】︵︵呀杰    時間: 14-7-2008 23:06
一流 正game 唔lag+冇外掛就好
作者: 麻痺弱雞    時間: 14-7-2008 23:44
個影片好吸引下
但係仲未有港台版囧
作者: leepui    時間: 15-7-2008 00:05
正game=0=
最緊要係代理做到野-___-
作者: steven08x    時間: 15-7-2008 16:02
正呀 !!
好想玩呀 xd
香港會唔會有代理 ??
作者: [S]fok01    時間: 15-7-2008 16:07
技術意味好重 好似路尼亞戰記 玩連技[[yoyo_053]]
作者: marcoyin    時間: 15-7-2008 16:52
咁似 mhp -.-
作者: hokwong    時間: 16-7-2008 13:05
恕我直言 好以無雙!
作者: atvexe    時間: 16-7-2008 18:05
各位唔哂諗喇

ed咁嘅技術game............

當場拉大隊去玩[[bao_32]]
作者: hkedn2007    時間: 16-7-2008 19:13
正啊,快d出啦,好心急,一出左,我會第一個玩,心急死啦!!!
作者: a61887698    時間: 16-7-2008 19:54
呢d先係game黎阿嘛
fez果d 省d吧~
作者: 挑機丫    時間: 16-7-2008 20:18
呢隻出左  fez好快摺埋^^
作者: ~Oo銘oO~    時間: 16-7-2008 23:26
好似好正咁[[bao_36]]
作者: *Yo”威∼*    時間: 17-7-2008 06:10
-.-好3d wo  d人物q版
作者: ac24979013    時間: 17-7-2008 09:01
可惜人物走q版路線-,-唔多岩我

如果要玩最強動作...

用亂d人物 /天龍d人物就正
作者: 燒壞腦    時間: 17-7-2008 10:01
隻game好正我見到隻劍士係咁屈d怪好囧
http://hk.youtube.com/watch?v=ikcGFJH5p_Y&feature=related
呢到仲有1個-v-

作者: 冷星魂    時間: 17-7-2008 10:05
Well this game is great ....since i don't like gamnia so i don't play fez either..however, i love this game combo system
作者: danny155    時間: 17-7-2008 11:16
HK既online市場唔係ed姐...香港點睇都似係比d小學生玩既市場-.-......
個人諗

作者: pinny    時間: 17-7-2008 11:23
終於出左個令人期待既online game啦~有排先至有hk版~~慢慢等算~期待中~
作者: applepako    時間: 17-7-2008 11:29
好正呀好想玩呀[[bao_50]]
作者: [H]tangchilun    時間: 18-7-2008 17:45
韓版幾時玩得阿~想去韓版玩下
作者: *Yo”威∼*    時間: 18-7-2008 18:15
我都想知@@同埋洗吾洗轉ip先去到?
作者: 草餅o丫樂    時間: 21-7-2008 14:42
超正....第1次見到d動作game既弓手可以挑起隻怪再係咁射唔比佢落黎
作者: ~@朽\柏/峰@~    時間: 21-7-2008 17:33
作者: sunw    時間: 21-7-2008 21:43
冇估錯ge話..
呢個game都好睇team work下...
作者: 原田梨紗    時間: 22-7-2008 16:31
好似唔錯咁wor
有少少想玩
作者: 重生之瘋    時間: 22-7-2008 17:14
作者: 滅聲    時間: 23-7-2008 19:19
[[bao_49]]  希望快D有得玩la e家冇game好玩  [[bao_50]]
作者: JaSto    時間: 23-7-2008 20:16
好似玩緊真3國無雙咁= =  個弓手黎黎去去都係射人上天- -
作者: elvinhkp    時間: 23-7-2008 23:24
快d出la
佢出我唔玩fez
作者: 勇敢武士    時間: 24-7-2008 15:24
好似芒亨-0-
唔明點解用依隻GAME同FEZ比[[bao_34]]
FEZ係打國戰嫁[[bao_35]]
作者: leepui    時間: 24-7-2008 22:28
樓主有冇消息ar /.\
作者: 絕對冇力    時間: 25-7-2008 22:39
正......呢個打怪模式正
唔洗次次都係得升lv打怪...冇d技術性
作者: 小霸王    時間: 25-7-2008 23:24
嘩??
弓手超屈機 攻速快 移動快 連擊快 攻未知高唔高
但已經明顯太強...

怪仲無言...最尾段突多連段combo....冇得爆氣點走得甩-.-?
作者: brian108    時間: 26-7-2008 10:37
依隻Games好正呀!!好想快D有得玩!!
作者: chch123    時間: 26-7-2008 12:53
隻game係咪用手製玩的?
作者: ㄈ殲俊ㄇ    時間: 26-7-2008 15:46
好正....
不過如果lag一陣都死[[bao_44]]
作者: 20023001    時間: 26-7-2008 19:09
d晝面好似ro2 但係動作比ro2好好多
作者: chiua    時間: 2-8-2008 13:51
好正呀[[bao_33]] 幾時出呀[[bao_29]]
作者: 【零】    時間: 4-8-2008 14:53
超想玩呀~
唉.....可惜hk冇d咁正 ga game
希望快d出hk板la..[[bao_31]]
如果出一定勁多人玩e個game
作者: 狂風    時間: 4-8-2008 16:22
好屈下=0= 隻怪係個天到都可以射到佢洛唔返地
作者: 狂風    時間: 4-8-2008 16:24
把弓成支槍咁 射得超快
作者: 尋覓。遊戲    時間: 4-8-2008 16:30
可以 駁hit....正喎.......

又係一隻 值等 期待冒game- -"

我等緊 4~6隻 正game啦- -"

依家都係玩緊4隻 game 既 私服- -"

快d 出一隻黎玩住先啦-0-"
作者: kasing40    時間: 7-8-2008 11:02
-.-好似屈機左小小...........
d怪狂被人斬上天之後...冇還手之力慘死.............
作者: 黑天使•暗靈    時間: 8-8-2008 15:36
有無最新消息啊@@?
作者: bbman233615    時間: 9-8-2008 01:07
2009會推出,最先出會Korea>China/North America/Japan

作者: 死蠢龍仔    時間: 9-8-2008 01:45
嘩~~好似好好玩咁@@
快d出啦 勁想玩呀
作者: tungpsp    時間: 9-8-2008 03:18
咁正既game[[bao_32]] 唔玩對唔住自已[[bao_31]]
作者: nicholasium    時間: 9-8-2008 03:19
就係而個!!
係我最愛既dmc戰鬥模式~~~~~
我一定會play而個
留意..
作者: 滅聲    時間: 9-8-2008 09:35
原帖由 bbman233615 於 9-8-2008 01:07 發表
2009會推出,最先出會Korea>China/North America/Japan

即是香港/台灣一點消息也沒有 [[yoyo_148]] 超期待這隻的 [[yoyo_157]]
P.S.:想借問一下 你簽名檔的圖案是什麼來的 [[yoyo_159]]  很帥 [[yoyo_153]]
作者: 射死隻天龍    時間: 9-8-2008 16:47
喂!正野喎
幾時有得玩
同埋我一定玩弓手xd
作者: KOL    時間: 11-8-2008 00:51
D人成日話似咩似咩...根本就廢話
隻game用新3D引擎整...又點會似?
同埋e隻game D 3D動作咁流暢 好明顯至少要9600GT 如果唔係你都唔使指意玩倒
(PS : 9600GT未必能夠效果全開)

段片有個地方顯示左佢同現時既3D GAME既分別同流暢度...睇下果隻好大隻既怪揮拳果下
已經冇第2隻OLG跟倒啦 建議去官方網DL黎睇 會清楚好多

最後E隻GAME應該係可以單P BOSS級怪的...以段片黎講...即自由度非常高
打怪除左技能外應該都好注重技巧...

另外像ED GAME...80%會係收費的
作者: KOL    時間: 11-8-2008 00:55
題外話 : 玩大陸版..不如玩日本版 用代理去玩...
代表大陸IP去玩都冇用 大陸D GAME成日LAG...係D GAME SER LAG 唔係玩家LAG..太多人了..
作者: l03126    時間: 11-8-2008 01:10
原帖由 KOL 於 11-8-2008 00:55 發表
題外話 : 玩大陸版..不如玩日本版 用代理去玩...
代表大陸IP去玩都冇用 大陸D GAME成日LAG...係D GAME SER LAG 唔係玩家LAG..太多人了..

連post始終唔係幾好既...
作者: 挑機丫    時間: 11-8-2008 05:17
原帖由 KOL 於 11-8-2008 00:51 發表
D人成日話似咩似咩...根本就廢話
隻game用新3D引擎整...又點會似?
同埋e隻game D 3D動作咁流暢 好明顯至少要9600GT 如果唔係你都唔使指意玩倒
(PS : 9600GT未必能夠效果全開)

段片有個地方顯示左佢同現時既3D  ...

唔好睇少9600GT既實力..佢玩crysis開到高效
我諗呢隻game 8600GT玩都唔lag

作者: 灼﹏眼    時間: 28-8-2008 00:39
香港都不知道等多久才出呢
我玩一定lag死的說
作者: M.Yin    時間: 29-8-2008 22:16
正爆呀,e d先係動作遊戲呀!!不過我部腦就唔知玩唔玩到...[[onion_68]]
作者: Zero    時間: 30-8-2008 08:46
就算比我玩到都LAG死[[bao_22]]
作者: 邪狼    時間: 4-9-2008 16:14
嘩  唔玩都對唔住自己啦  正到咁....
作者: 龍少。﹏。Max    時間: 15-9-2008 21:10
留意左隻game好耐-]]]
好想快d有得玩
作者: hung0007    時間: 16-9-2008 09:22
仲味出???????
作者: [H]tangchilun    時間: 16-9-2008 17:57
咁快出就有得睇影片啦= =~仲洗得個3個影片= =
作者: kane31406881    時間: 18-9-2008 22:18
有冇人有呢隻game既消息講下呀
呢個post都成個月前啦 有冇近排小小呢隻game既野
作者: 均哥    時間: 18-9-2008 22:46
係咪用鍵盤控制架?
係既話我就一定玩,
如果用mouse玩緊話就咪搞喇
作者: 挑機丫    時間: 19-9-2008 17:36
原帖由 均哥 於 18-9-2008 22:46 發表
係咪用鍵盤控制架?
係既話我就一定玩,
如果用mouse玩緊話就咪搞喇

應該係鍵盤加mouse
即係好似cs個d咁,不過係第三人稱
作者: 無終    時間: 20-9-2008 04:38
超正wor@@"
勁想玩~~
作者: pkdum123    時間: 23-9-2008 00:18
呢個game我留意佐好耐啦
等緊韓版同大陸版消息  
但仲未有封測既相關消息
希望唔好太lag (雖然d代理唔差)
作者: asdfghjjj    時間: 24-9-2008 18:19
我怕我部神機玩唔到[[bao_35]] d畫面好令[[bao_32]]
作者: chanchan1303    時間: 3-10-2008 00:53
呢隻game真係可以唔洗理佢
得幾個影片  之後咩消息都冇
aion 都有消息啦 我睇aion出左佢都未出
個陣玩aion都唔玩佢
作者: 檸.樂    時間: 3-10-2008 04:38
呢只game 09年尾先出....''
作者: 挑機丫    時間: 3-10-2008 21:46
原帖由 chanchan1303 於 3-10-2008 00:53 發表
呢隻game真係可以唔洗理佢
得幾個影片  之後咩消息都冇
aion 都有消息啦 我睇aion出左佢都未出
個陣玩aion都唔玩佢

之前話好似呢隻game會比個驚喜大家,所以唔公佈住- -
不過我都等緊AION- -再等埋project
作者: 光之bb    時間: 5-10-2008 11:47
出既我一定玩..
希望唔會lag同埋比代理食錢...囧
d動作真係好正呢~(茶
作者: am9003    時間: 5-10-2008 16:35
路尼亞3d版~~[[bao_36]]
作者: pkdum123    時間: 15-10-2008 17:21
等緊韓版啊 仲未有消息.....
不過大陸版前排話改中文名...
作者: 男團    時間: 16-10-2008 19:34
作者: kane31406881    時間: 17-10-2008 23:04
點解隻game好似冇咩消息咁既
有冇d關呢隻game既網睇下佢d野呀
作者: bbman233615    時間: 18-10-2008 10:40
我認為blade&soul 好似好玩過 dragon nest @c@
唔知你地你有冇c過?_?

作者: oookingooo    時間: 9-7-2009 15:15

Dragon Nest今次要同C9 , 瑪奇英雄傳同 blade&soul 砍過0.0
不過如果想健康d,我建議大家玩Dragon Nest 或者 C9

其他戈兩隻...流血啊...流血啊.....
作者: arjohnjohn    時間: 9-7-2009 16:21
我對c9同瑪奇英雄傳同blade&soul 都有興趣,不過我都系最想玩Dragon Nest ,因為咁多隻裹面Dragon Nest 既ai系最高的 吾會好似c9同瑪奇英雄傳同blade&soul 咁 我睇d片d怪都系吾系點識打人咁-,-
另外,呢隻game走埋q板路線,仲可以叫埋我女朋友一齊玩 ,勁好! 所以最其待dragon nest,同埋感覺上佢d動作比起其他幾隻更流暢更快 ,所以佢有實力砍低c9同瑪奇英雄傳同blade&soul =]
作者: 黑貓_BlackCat    時間: 9-7-2009 19:06
我都好想玩呢隻

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://micro-rsp.comcncontactwww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2