樂古Nakuz

標題: s4轉職流程 [打印本頁]

作者: 紫靈乂    時間: 1-4-2011 15:38
標題: s4轉職流程

當改左做s4 之後轉職就唔同哂
還可以在轉職 拎裝備之前要用點買既武
我就在轉過  在xx貼見到有人問流程係點
所以我就記低流程 在發這貼....(希望幫得手啦)
(本人係第一次發呢D貼 比下面勿串><)
(怕唔清楚所以會以色代表任務)(紅=任務1 藍=任務2 綠=任務3 紫=任務4 粉紅=任務5)
==========================================
4轉流程  (40lv材可以轉職)               
--------------------------
4轉銀任務 (價錢18000gp)
5-1 (銀)  完成冠軍模式巴薩伊之海6次
地圖: 艾拉  關:巴薩伊之海
難度:冠軍模式
時間:----
任務:完成冠軍模式的巴薩伊之海6次
獎勵:大型紅水1個 大型藍水1個 大型黃水1個

5-2 (銀)   打敗卡米基  收集元素碎片1號6個
地圖: 艾拉  關:艾拉大陸
難度:----
任務:打敗卡米基  收集元素碎片1號6個

5-3 (銀)   打敗巴斯拉卡龍  收集元素碎片2號6個
地圖: 艾拉  關:千手岩
任務:打敗巴斯拉卡龍  收集元素碎片2號6個

5-4 (銀)   打倒高自己2lv 或 低自己2lv的怪物250隻
地圖: 任意  關:任意
任務:打倒高自己2lv 或 低自己2lv的怪物250隻

5-5 (銀)  完成4場夢魘神殿
地圖: 艾拉  關:夢魘神殿
任務:完成4場夢魘神殿
獎勵:時裝(4天) 背包10格(1個) 強化達人項鍊(1天) 武(永久) *不包括之前的髮型

=========================================
4轉金任務 (價錢200gash
)

5-5(金) 收集彩虹球1個
地圖:----  關:----
任務:收集彩虹球1個
獎勵:時裝(7天) 背包10格(1個) 強化達人項鍊(1天) 武(永久)*不包括之前的髮型

===========================================
3轉流程  (30lv材可以轉職)
----------------------------
3轉銀任務 (價錢10000gp
)
5-1 (銀)   進行一次白銀騎士廢墟
地圖: 白銀大地  關:白銀騎士廢墟
任務:進行一次白銀騎士廢墟(無論是否完成都可成功完成任務)
獎勵:中型紅水2個 中型藍水2個 中型黃水2個

5-2 (銀)   收集大氣碎片14個
地圖: 白銀大地  關:神隱光之湖
任務:打倒神隱光之湖的珊瑚怪收集大氣碎片1

5-3 (銀)   收集大氣碎片2號6個
地圖: 白銀大地  關:水龍沼澤
任務:打倒水龍沼澤的哈斯收集大氣碎片2號

5-4 (銀)  打倒高自己2lv 或 低自己2lv的怪物120隻
任務:打倒高自己2lv 或 低自己2lv的怪物120隻

5-5 (銀)  完成地獄溶爐2次
地圖:白銀大地  關:地獄溶爐
任務:完成地獄溶爐2次
獎勵:時裝(4天) 背包10格(1個) 強化達人項鍊(1天) 武(永久) *不包括之前的髮型

=========================================
3轉金任務 (價錢150gash
)

5-5(金) 收集彩虹球1個
獎勵:時裝(7天) 背包10格(1個) 強化達人項鍊(1天) 武(永久)*不包括之前的髮型

2轉流程  (20lv材可以轉職)
2轉銀任務 (價錢200gp
)
4-1 (銀)   進行一次遣忘沼澤
地圖: 貝樂梅西亞  關:遣忘沼澤
任務:進行一次遣忘沼澤(無論是否完成都可成功完成任務)

4-2 (銀)  打倒亡者墓地的石頭獸8隻
地圖: 貝樂梅西亞  關:亡者墓地
任務:打倒亡者墓地的石頭獸8隻

4-3 (銀)  打倒荒廢之墟的噴火岩石收集精氣碎片
地圖: 貝樂梅西亞  關:荒廢之墟

任務:打倒荒廢之墟的噴火岩石收集精氣碎片3個

4-4 (銀)  打倒高自己2lv 或 低自己2lv的怪物100隻
任務:打倒高自己2lv 或 低自己2lv的怪物100隻
獎勵:
時裝(4天) 背包10格(1個) 強化達人項鍊(1天) 武(永久)*不包括之前的髮型

2轉金任務 (價錢150gash)(狄奧價錢為200gash)

4-4(金) 收集彩虹球1個

完成            
                                        最後送上msn符號

有得買!_!

作者: tick    時間: 1-4-2011 15:46
作者: 紫靈乂    時間: 1-4-2011 15:48
你有5-5 果個任就會計
作者: tick    時間: 1-4-2011 15:56
作者: 〝Kira﹏*    時間: 1-4-2011 16:03
55 羅納準備4轉, (差2場夢魔!)
作者: 紫靈乂    時間: 1-4-2011 16:34
回復 4# tick

不!!  你要有任先做得=3=
作者: 紫靈乂    時間: 1-4-2011 17:33
回復 4# tick

係買任做先 你做哂果 4個 之後會有個打4場夢魘任
作者: kioik    時間: 1-4-2011 17:49
S3升S4個轉職任
打倒高自己2lv 或 低自己2lv的怪物
2轉 角色最小要20LV
3轉 角色最小要30LV
4轉 角色最小要40LV
S4唔會有問題
因為轉職以限左LV
作者: smilehappy    時間: 1-4-2011 18:40
好過之前啦!
作者: SiU~軒    時間: 1-4-2011 20:35
好過之前好多=.=
之前打任品幾場都唔出一個....
作者: 翼風星痕    時間: 1-4-2011 20:37
當改左做s4 之後轉職就唔同哂
還可以在轉職 拎裝備之前要用點買既武
我就在轉過  在xx貼見到有人問流程係點 ...
紫靈乂 發表於 1-4-2011 15:38

我決定將你此帖納入收藏區
作者: 小雪冰    時間: 1-4-2011 20:44
我決定將你此帖納入收藏區
翼風星痕 發表於 1-4-2011 08:37 PM

很好
收藏區發揮作用鳥!!

順便整埋s2好不
再加多d樂點給你吧-3-
作者: 翼風星痕    時間: 1-4-2011 20:58
很好
收藏區發揮作用鳥!!

順便整埋s2好不
再加多d樂點給你吧-3-
小雪冰 發表於 1-4-2011 20:44

S2?
我唸住冲完涼把此帖加入收藏區,點知比你搶先一步-.-
作者: 小雪冰    時間: 1-4-2011 21:00
S2?
我唸住冲完涼把此帖加入收藏區,點知比你搶先一步-.-
翼風星痕 發表於 1-4-2011 08:58 PM

呵呵
我的效率特快(?)
作者: 翼風星痕    時間: 1-4-2011 21:01
呵呵
我的效率特快(?)
小雪冰 發表於 1-4-2011 21:00

可惡XD
作者: 小雪冰    時間: 1-4-2011 21:03
可惡XD
翼風星痕 發表於 1-4-2011 09:01 PM

沒辦法
我見到你話要加入收藏區就即刻手痕xd
作者: 翼風星痕    時間: 1-4-2011 21:09
感覺上趣味增加
唔會比人話打極都唔掉任務物品
作者: 小雪冰    時間: 1-4-2011 21:19
感覺上趣味增加
唔會比人話打極都唔掉任務物品
翼風星痕 發表於 1-4-2011 09:09 PM

s3的確會有呢d情況-,-我都試過
但願s4唔會orz
作者: 紫靈乂    時間: 2-4-2011 04:32
回復 11# 翼風星痕

多謝支持
作者: 紫靈乂    時間: 2-4-2011 07:31
回復 12# 小雪冰

s2 唔記得哂lu=3= 300個
作者: 小雪冰    時間: 2-4-2011 11:30
回復  小雪冰

s2 唔記得哂lu=3= 300個
紫靈乂 發表於 2-4-2011 07:31 AM

我做緊拉2轉
第1個step係打遺忘沼澤1次
我得閒解埋果陣打d資料上黎吧
ps不要連帖0.0
作者: 〝Kira﹏*    時間: 2-4-2011 16:16
回復 1# 紫靈乂

剛剛完成4轉!
作者: m88    時間: 2-4-2011 16:43
唉- - 我s3接左4轉任,我發現我打唔到最後個個

同埋琴日玩個陣做瑪琳二轉打怪個陣無計我殺數 囧
作者: 小雪冰    時間: 2-4-2011 16:48
唉- - 我s3接左4轉任,我發現我打唔到最後個個

同埋琴日玩個陣做瑪琳二轉打怪個陣無計我殺數 囧 ...
m88 發表於 2-4-2011 04:43 PM

我今日做2轉果陣做做下升左lv
咁岩d怪低我3個lv
跟住我囧鳥..

不過我覺得你慘d - -
作者: m88    時間: 2-4-2011 16:48
我今日做2轉果陣做做下升左lv
咁岩d怪低我3個lv
跟住我囧鳥..

不過我覺得你慘d - - ...
小雪冰 發表於 2-4-2011 16:48

等等再去玩下,睇下得唔得
作者: 小雪冰    時間: 2-4-2011 16:49
等等再去玩下,睇下得唔得
m88 發表於 2-4-2011 04:48 PM

我頭先打都得
我諗你打都冇問題吧
作者: m88    時間: 2-4-2011 17:21
我頭先打都得
我諗你打都冇問題吧
小雪冰 發表於 2-4-2011 16:49

真係唔得

作者: 小雪冰    時間: 2-4-2011 17:23
真係唔得
m88 發表於 2-4-2011 05:21 PM

咦咦咦
咁搞笑-_-中左bug=0=?
作者: m88    時間: 2-4-2011 17:29
咦咦咦
咁搞笑-_-中左bug=0=?
小雪冰 發表於 2-4-2011 17:23

我小莓都係咁,囧
作者: 紫靈乂    時間: 2-4-2011 17:38
回復 29# m88

d任做過吧=3=" 如果中bug
作者: m88    時間: 2-4-2011 17:40
回復  m88

d任做過吧=3=" 如果中bug
紫靈乂 發表於 2-4-2011 17:38

我諗應該係我未夠LV?請問二轉幾時先可以接任?
作者: 小雪冰    時間: 2-4-2011 18:03
我諗應該係我未夠LV?請問二轉幾時先可以接任?
m88 發表於 2-4-2011 05:40 PM

20lv0.0
作者: 翼風星痕    時間: 2-4-2011 18:20
已經加入作精華帖,樓主可以選擇一種顏色作為高亮
作者: 紫靈乂    時間: 2-4-2011 18:27
回復 33# 翼風星痕

貼名嗎=3=?
作者: 翼風星痕    時間: 2-4-2011 18:28
回復  翼風星痕

貼名嗎=3=?
紫靈乂 發表於 2-4-2011 18:27

嗯,等呢幾隻色可以選- -

作者: kioik    時間: 2-4-2011 18:33
回復 23# m88

S3升S4個轉職任
打倒高自己2lv 或 低自己2lv的怪物
2轉 角色最小要20LV
3轉 角色最小要30LV
4轉 角色最小要40LV
作者: 紫靈乂    時間: 2-4-2011 18:41
回復 35# 翼風星痕

唔識高亮=__=""
作者: 翼風星痕    時間: 2-4-2011 18:42
回復  翼風星痕

唔識高亮=__=""
紫靈乂 發表於 2-4-2011 18:41

我幫你高亮,你只需講你想要邊隻顏色
作者: 紫靈乂    時間: 2-4-2011 18:43
回復 38# 翼風星痕

紫色吧^_^ 3q
作者: m88    時間: 2-4-2011 19:16
應該是我等級問題,看看到了20LV還能不能完任
作者: 小雪冰    時間: 2-4-2011 19:33
應該是我等級問題,看看到了20LV還能不能完任
m88 發表於 2-4-2011 07:16 PM

哦,原來你未到20lv
唔怪之得做唔到orz
作者: m88    時間: 2-4-2011 19:37
哦,原來你未到20lv
唔怪之得做唔到orz
小雪冰 發表於 2-4-2011 19:33

但係我4-3個任又做到@_@"
作者: 小雪冰    時間: 2-4-2011 19:41
但係我4-3個任又做到@_@"
m88 發表於 2-4-2011 07:37 PM

@o@
gc很神奇@o@
作者: m88    時間: 2-4-2011 19:44
@o@
gc很神奇@o@
小雪冰 發表於 2-4-2011 19:41

原來真係要夠20LV,家陣可以了
作者: 小雪冰    時間: 2-4-2011 19:46
原來真係要夠20LV,家陣可以了
m88 發表於 2-4-2011 07:44 PM

瑪琳..
我重喇緊.唔知點解差2粒珠都咁難打...orz
作者: m88    時間: 2-4-2011 19:47
瑪琳..
我重喇緊.唔知點解差2粒珠都咁難打...orz
小雪冰 發表於 2-4-2011 19:46

想當年,征服珠都差唔多
作者: 小雪冰    時間: 2-4-2011 19:52
想當年,征服珠都差唔多
m88 發表於 2-4-2011 07:47 PM

我諗到左宜家
我都冇乜可能會打到征服珠o_o打任太廢的關係
作者: 囧神大人    時間: 2-4-2011 19:55
打瑪琳粒珠係唔係唔一定會出~.~同埋太高lv會唔會唔趺~.~!?
作者: 小雪冰    時間: 2-4-2011 19:57
打瑪琳粒珠係唔係唔一定會出~.~同埋太高lv會唔會唔趺~.~!?
囧神大人 發表於 2-4-2011 07:55 PM

唔一定出
高lv唔關事的
作者: m88    時間: 2-4-2011 19:58
囧神大人 發表於 2-4-2011 19:55

唔一定會出,唔關LV事
作者: 囧神大人    時間: 2-4-2011 20:00
我用我個狄打左好多次都無所以諗會唔會關lv事,原來唔關
努力沖上75~.~
作者: 小雪冰    時間: 2-4-2011 20:00
以前可單挑3星,家陣唔知
m88 發表於 2-4-2011 07:59 PM

血多左
但難度就唔知改左幾多
作者: m88    時間: 2-4-2011 20:04
我用我個狄打左好多次都無所以諗會唔會關lv事,原來唔關
努力沖上75~.~
囧神大人 發表於 2-4-2011 20:00

應該真係唔關

回樓主

終於可二轉
作者: tick    時間: 2-4-2011 21:17
作者: smilehappy    時間: 2-4-2011 21:23
好過之前好多...!
作者: 紫靈乂    時間: 2-4-2011 21:35
回復 54# tick

有了
作者: tick    時間: 2-4-2011 21:37
作者: 紫靈乂    時間: 2-4-2011 22:04
回復 57# tick

唔洗
作者: 火武玄    時間: 3-4-2011 17:59
5-4 (銀)  打倒高自己2lv 或 低自己2lv的怪物120隻
任務:打倒高自己2lv 或 低自己2lv的怪物120隻

呢part我打左好多隻佢都唔計既
作者: 紫靈乂    時間: 3-4-2011 18:43
回復 59# 火武玄

可能係bug 可能係lv 你咩lv先?
作者: smilehappy    時間: 3-4-2011 19:31
衣家有得買埋石tim...
作者: komb    時間: 3-4-2011 20:11
回復 59# 火武玄

我知咩bug
好多人都系咁
事因就系
以前o既4轉要30lv
e+40lv
因為你仲未40lv
所以吾計
所以請你努力上40lv吧^_^
整系得莉先有得買個粒石
都吾好玩o既- -
我沖左上去9lv- -
作者: 火武玄    時間: 3-4-2011 21:29
回復 60# 紫靈乂
我知道原因喇!thank you

回復  火武玄

我知咩bug
好多人都系咁
事因就系
以前o既4轉要30lv
e+40lv
因為你仲未40lv
所以吾計
...
komb 發表於 3-4-2011 20:11

thank you very much! 而家升級先咁快好唔慣
作者: 紫靈乂    時間: 3-4-2011 22:46
回復 63# 火武玄

唔洗~_~呵呵
作者: hihikatty    時間: 8-4-2011 10:41
回復 1# 紫靈乂

Very good!好有用
作者: __維他`    時間: 12-4-2011 19:20
路過支持@@幾好

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://micro-rsp.comcncontactwww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2