樓主: cheungemerson
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[遊戲情報] [韓國]Nurien - Mstar 音樂跳舞遊戲

我係yahoo同geogle點搵都搵唔到韓國身份證喎
點搞--
tazho123 發表於 29-3-2009 17:56

發問前請先爬文
睇返呢個POST,第13頁   #123帖吧
回復 支持 反對

更新得好慢...好慢....
家~~ 發表於 29-3-2009 18:29

建議你用迅雷或flashget等可以續傳的軟件下載下面這個
http://download.nurien.com/PatchClient/Nurien/NurienClient/NURIENPATCH18.RTP

最大的檔案就是這一個而已

之前這檔案我用迅雷下載,斷斷續續的下了2小時左右吧就好了
之後剩下的用線上更新也用不了5分鐘,就能玩了
試試看用這個方法吧
回復 支持 反對

第一之入到GAME 但一LOGIN 就話有問題
之後連GAME都開唔到
家~~ 發表於 29-3-2009 20:40

有咩問題?

例如有無d咩彈出黎?

詳細小小先可以幫到你搵解決辦法
回復 支持 反對

我發覺官網更新後個安裝檔下載點大多都有呢D問題=.=
之前下載都冇乜特別問題出現
非『浩』莫屬 發表於 29-3-2009 21:33

講真我由一開始dl呢隻game既主程式,到佢之後3次比較大既更新

我都無呢d情況出現過[[bao_27]]

==========================================================

宜家裝左隻game-_-
但係禁start佢唔彈出黎
tazho123 發表於 29-3-2009 22:03

裝左隻game,但請問線上更新左未?
定係你禁左個game既icon之後,佢連線上更新都唔會跑?

============================================================

我安裝完都冇野彈出黎
冇得玩-_-
哭-_-
tazho123 發表於 29-3-2009 22:05

你無野彈出黎既意思係連icon都無,定係點?  唔係好明

============================================================

上面有既問題都解決左  但一開game就陣左個error
仲有幾隻睇唔明既字
家~~ 發表於 29-3-2009 22:11

最好有圖,唔係好難明你既情況係點
回復 支持 反對

我都冇呢D情況出現
我意思係官網網頁更新之前下載主程式既人都冇呢D問題
但官網網頁更新左之後下載的主程式就好多呢D問題..
囧囧囧
非『浩』莫屬 發表於 29-3-2009 23:16

好似係.......搞到我地呢度都多左好多問題[[bao_27]]

部份bug同埋呢類程式上既問題,已經有台灣朋友寄email去韓國客服那邊

等緊回覆......

回復 支持 反對

點加朋友呀  加我啦ID: kwai
家~~ 發表於 29-3-2009 23:19

我都未上點加你呢= =?

你要加好友既話,可以右鍵自己會出現一d選項,最右邊有個"人形公仔有個+號"

就係加好友,你可以輸入想加既人既id  例如我   NamieSnow

就算對方不在線上,你輸入左只要對方上線就會睇到,明白未?

而且,你都係剛開始玩到無耐,對吧?

你練習下先吧[[mg_1_09]]

突然呢個post人氣咁勁 [[mg_1_19]]
回復 支持 反對

唔該哂.......
家~~ 發表於 29-3-2009 23:25

有關介面或其他既野

可以去返呢個post第3頁  #28  有教學
回復 支持 反對

點樣申請唔到?   可唔可以詳細d講
回復 支持 反對

更新完係咁彈個野出泥= = 姐係點= =
luckchan0926 發表於 30-3-2009 17:05
我都係"我之前都唔係咁"
依加彈左個野出來
2005010452 發表於 30-3-2009 17:08
姐係冇得玩= =?
luckchan0926 發表於 30-3-2009 17:10
2你岩岩裝定玩左好耐
luckchan0926 發表於 30-3-2009 17:13

已經知道好多人都有好似你地咁既問題,等我搵到資料再上來話俾你地知

我入game無問題,所以我都唔係好肯定你地既情況係點

係尋日都玩到,今日突然出問題玩唔到?  定係點樣

最好可以詳細小小,謝謝
=============================================================
我去某網有看到有人的問題跟你們一樣,有一個方法可以試看看

不要點桌面上的icon開始遊戲,直接去安裝了nurien的資料夾裡按Launcher或startup 來執行遊戲

他們有人試過可以用這方法進入遊戲的了

另外把防火牆關掉,好像也有影響

試試看,得唔得都來講一下~謝謝
=============================================================
轉貼自巴哈 :

其實最大的問題就是開啟更新時的執行檔,大部份的人裝好mstar後都沒去資料夾看看
資料夾裡有什麼東東
MSTAR資料夾裡有兩個執行檔
一個是startup
一個是launcher

桌面預設的捷徑是startup,在開始的同時他會跑更新,但是有時候有出現問題!
也就是說就算你更新好了,你只要再點擊一次startup的捷徑,他很有可能會再重新跑

所以我是建議,當論壇上有發表更新時,各位請到資料夾點擊startup進行更行
在更新遊戲完畢的時候,選擇launcher進行遊戲

另外要注意一點的是,遇到有更新的時候千萬別用launcher進行更新!
因為他更新過的檔案,通常都是失敗的!至於什麼原因我不了解
回復 支持 反對

OK哂 3Q= =
luckchan0926 發表於 30-3-2009 18:18

你係用咩方法入到game,講黎聽下

唔係再有人咁問我都唔知點答

外加一句俾你,下次唔好連帖,會扣分

一定要有人同你個帖隔開左你先可以再開帖,如果唔係請用返自己原本個帖,編輯吧[[mg_1_42]]
回復 支持 反對