打印 上一主題 下一主題
收起左側

[版務公告] 向轉移台服既玩家作一提醒(有關beanfun升級)

關閉 [複製鏈接]

我覺得唔係好關hk事
tw bf都冇可能+到hk ac掛
頂盡都係要升做hk bf 或者 hk ac冇影響
-----------------------
回復 支持 反對

我唔會咁輕易上當.第2次
回復 支持 反對

係加我個台ac,台開ac用唔到港ac名,但又合併唔到
相信轉移左重有大把問題,新開既野先可以用新bf
hk轉去台之後升左g+可能又要再升,唔記得身分證唔使玩
雖然係暫定,但台會5會真係封哂hk人呢,我開左新ac g+既,入唔番舊ac
而玩咩game都要入官網再入到game,唔只港人,台人都有問題,唔記得身分證唔好玩啦

更新同埋打角色名都係官網打哂先入game,到時可能冇外掛,但會超煩,學韓國咁

即係點-,-
我hk gc個ac要升級-__?
佢呢個唔係tw咩??
dicksonma 發表於 20-6-2010 10:46

hk第日轉左去台咪姐係台囉,e+問題就係我台ac有問題,台人唔記得身分證死得,但我記得都有bug入唔到,用埋鎖ip程式都唔得
睇下到時會點,唔使升慢慢玩,要升我台ac玩唔到,hk又轉到del哂野,唔升乜都玩唔到
回復 支持 反對

我唔係好明wor- -我申請左轉移,係咪要等到7月先可以到台服玩??然後仲要升做beanfun??
回復 支持 反對

台要用bf 姐,唔升冇得入game,但hk轉左去台當台ac定港ac,如果係台ac就要再升,hk升左g+都冇用
回復 支持 反對

針對關於香港 BEANFUN 的帳號轉移去台版後,是否保持 BEANFUN 的帳號形式的問題
我已經向橙方面的客服寄電郵詢問
目前未有回覆
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

港版橙橙終於有回覆了
首先,以下是我問的問題:
對於再次打擾貴公司深感歉意
本人近日得知轉移合併的活動,本人也樂意申請轉移合併至台版的伺服器。
今天,在某論壇得知,要玩台版的伺服器的話,帳號必須為 BEANFUN 帳號。
所以想向貴公司查詢兩個問題。
1.在轉移合併後,我們的帳號會以 BEANFUN 的形式在台版出現?還是會變回 GASH 帳號,我們必須自行升級至 BEANFUN?
2.假設我們變回 GASH 帳號,在升級至 BEANFUN 中途需要多項確認。其中一部分是要輸入身份證號碼,同時也可以不輸入,改用曾經儲值在此 GASH 帳號中的二張 GASH 點數卡,輸入卡片序號及上線儲值密碼來完成驗證。請問如果使用上述方法,在港版儲值的 GASH 卡,在台灣版本還會有效嗎?

橙橙的回答:
親愛的會員您好:

【以下是針對您提出的問題所作的回覆】
有關閣下的問題:
1. 如閣下的帳號是beanfun!帳號,在轉移合併後,並不會改變依然是以beanfun!的形式登入遊戲。
2. 雖合併轉移後是台灣伺服器,但使用的依然是香港的帳號,所以是用香港的GASH儲值卡來進行驗證及儲值。

謝謝您的來信及支持!
===================================
即是如果各位在香港版的帳號是 BEANFUN 的話,在轉移到台版後應該不用再次進行升級。
但提醒各位已申請合併的 GASH 帳號 (不是 BEANFUN ) 的人士不要因此而立即升級至 BEANFUN ,
因為會因此導致閣下的帳號合併失敗。

評分

參與人數 1樂點 +4 收起 理由
harumi7890 + 4 熱心協助

查看全部評分

回復 支持 反對

係咪姐係我而家要轉過去,就算我而家係GASH都唔洗升級做GASH+黎轉過去??
回復 支持 反對

姐係未升BF而合併左既就唔好升BF住._.?
而升左BF既就可以合併先?
回復 支持 反對