打印 上一主題 下一主題
收起左側

[影圖分享] [歡樂向][無技術][lag機]小路命脈孔基妄沙王者不死

關閉 [複製鏈接]
SS點王不死傳說
回復 支持 反對

小天已成傳說 ADORE
回復 支持 反對

知唔知點解Lupus咁勁?
因為家陣係Chaos

韓服出Lupus既時候係Hero
係Hero既話..Lupus唔會係特別勁既AP角黎 ...
hj1op2 發表於 9-2-2012 17:25

你係想講dio/zero係hero果時改得特別強,所以lupus唔算勁?

to小天:Indeed.too lag.經我千辛萬苦咁睇你段片...覺得你lupus連技方面,考慮多d用前前z,挑高怪後再連雙重,效果更佳,前提係眼界準-拖-。大依賴zz之後既combo唔係好事。什至,你可以同怪拉遠距離後,只zzzz咁射,唔沖埋去,因為射既時候隻怪定定地,佢打你果時先出雙重。

另外,踩呢樣野我唔係話唔好,但用途係咪只係為左cut技呢?lupus冇咩技好cut...反而踩就變成係為左第2種用途而存在,如果你當玩els的話就差唔多-連技,其實應該叫做就咁出,至於應用如何...就見人見智喇。
回復 支持 反對

你係想講dio/zero係hero果時改得特別強,所以lupus唔算勁?

to小天:Indeed.too lag.經我千辛萬苦咁 ...
asd199499 發表於 9-2-2012 20:25

前前z挑高加技係一個5錯既選擇...但係5知點解 我每次挑高打 都打5出2倍攻...次次都會aattack個字彈出黎 但係依然係同1傷害..
至於刻意4連擊 我有時都會咁做 但係我玩lupus習慣不斷改變位置 令到我有影片既打法

至於踩 其實我想講既用途有好多 但係我又5知點講 影片又未必展示到我既用法..
btw ap角我覺得很大程度上要有1特殊技在手,例如狄o既閃爍 我想講既就係 其實踩同閃爍 都係同一個用法 such as閃到人地後面
踩佢既攻擊好低 基本上官方既設定踩意不在攻擊
有時技出5切 攻擊又出左硬直 又就俾人打果時 踩真係好好地救得返
同埋5技既ap角 很大程度上會令到自己5夠ap用...
所以我認為踩呢招真係需要塞位..
至於連技..
係lupus壓倒性既攻擊組合變化面前...真係有需要再追特殊技黎連?(vs除外)
回復 支持 反對

to小天:Indeed.too lag.經我千辛萬苦咁 ...
asd199499 發表於 9-2-2012 20:25

唔係
佢套用左Lupus係Chaos先顯得Lupus特別勁

KGC:Hero第一次平衡→Lupus→第二次平衡
TWGC:Chaos第一次平衡→第二次平衡→Lupus

平衡係指改技能/改CD/人物素質提升/地圖難度下降

家陣TWGC套用晒Hero既技能CD(家陣AP角大技29秒)
但係又未人物素質提升 而且又未下修地圖
所以家陣Dio、Zero、Ley先好似改廢晒咁

而今次TWGC係直接套用Lupus係Chaos
回復 支持 反對

回復 15# hj1op2

就算人物素質上升,地圖能力下降,能代表lupus的地位下降嗎?始終強就就會強,除非改弱lupus或者特意改強dio那些吧,不然你這樣說,什麼職業都會變得較強。
回復 支持 反對

回復  hj1op2

就算人物素質上升,地圖能力下降,能代表lupus的地位下降嗎?始終強就就會強,除非改弱lup ...
asd199499 發表於 10-2-2012 00:27

你自己睇下係Hero既Lupus有冇家陣咁勁啦

雖然裝備唔同比較唔到
但肯定Dio條片係三星 隻王有30條血
Lupus條片就應該唔係三星了 隻王得29條血
睇普攻都知差幾遠

你根本冇去理解過我講咩
TWGC將Hero先出現既Lupus令到佢係Chaos到出現
TWGC將Hero先出現既30秒CD同埋下修技能攻擊係令佢係Chaos到出現

就會顯得其他AP角比較廢

而且我由頭到尾都冇話過Lupus冇地位
只係解釋點解佢家陣比其他AP角強咁多

唔該用心去理解我講咩 唔好睇一半唔睇一半
語氣激動左少少 抱歉
回復 支持 反對

你自己睇下係Hero既Lupus有冇家陣咁勁啦

雖然裝備唔同比較唔到
但肯定Dio條片係三星 隻王有30條 ...
hj1op2 發表於 10-2-2012 00:40

其實你講咁多野都係有小小___
一開始我就講左"佢係新角 佢有短時間內屈機"既權利
所以我一路都5明你係度爭論乜
你都係想講佢chaos既弱化未出現到姐
咁我講既野咪無錯羅
回復 支持 反對

唔係
佢套用左Lupus係Chaos先顯得Lupus特別勁

KGC:Hero第一次平衡→Lupus→第二次平衡
TWGC:Chaos ...
hj1op2 發表於 9-2-2012 22:53

我還以為你會討論一些有意義的東西,怎料你討論這個...韓服出野向來都係先出後改,台灣出野永遠都係要韓服調整好既版本。lupus今次基本上係韓服高估左ap職同lupus既能力所以先會有第2次平衡.而我地台灣用既當然係第2次平衡既lupus,姐係dio果d技都係跟第2次平衡(果d咩76ap,原本係2格半岩岩好),但你唔好忘記,我地呢邊就算lupus比例上屈機,但韓國果邊因為地圖下修等等既原因,人地升等快過我地n倍,lupus一出就4轉,唔使1日就已經玩得哂4轉既技。同埋人地拉1既3技果d技有下修到,所以起碼台灣去到s5先顯得lupus特別屈機,如果而家拉1既3技同lupus既技比,拉1既3技係佔絕對優勢。你試下反過來諗,大多數韓國出野,佢地岩岩出比我地岩岩出勁n倍,如dio吞噬,所以討論出野先後係冇咩意思,反正我地台灣ser唔會享受到韓國岩岩出既時候既爽快,亦感受唔到韓國岩岩出既杯具。要lupus變得相對屈機,成熟,就要等s5既來臨,始終s5對ap職既修改係有正面影響,反之弱化左mp職(魔4拉1是好好的例子)。
回復 支持 反對

打任神手讚
回復 支持 反對