打印 上一主題 下一主題
收起左側

[商團討論] 跪求電腦高手內進

我唔多記得-.-你right click桌面-->內容.../防火牆/right click 我的電腦-->內容
     大約係呢d位- ...
vin712 發表於 6-5-2011 21:28

咁點算好阿
玩唔到巨囉依家
回復

咁跟住點話
肥峰=] 發表於 6-5-2011 21:25

在下用緊英文版
譯做中文有少少煩
控制台 -> 使用者帳戶設定???(User Accounts) -> 留意你中間白色個位,最下面0個個
應該又係有個盾「更改使用者帳戶控制設定」Change User Account Control settings
正常會彈個野出尼

張個slider拉到最底,重啟就得
如果重有盾出現(應該無咩可能)
可以新增一個系統管理員帳號
先0係開始列搜尋程式0個個位打"cmd"
唔好禁enter住,Right-click過濾左出尼0個個程式,然後禁用系統管理員帳號身份執行

再0係黑色0個個視窗打"net user gersang /add"
然後再打"net localgroup administrators gersang /add"
新增一個用尼俾你玩巨商既帳號,如果要加密碼再咁
"net user gersang 123456 /add" -> 123456係你既密碼
見到命令執行成功,就關左個視窗然後重啟
如果重啟之後揀唔到gersang呢個帳號
就0係開始列搜尋程式0個個位打"netplwiz"
然後一彈左個野出尼就,如果有個box 打左個tick號
取消佢再禁確定,重啟即可
回復

回復 79# 肥峰=]

跟住開game 彈左個  >按"是" 吾得?
回復

咁點算好阿
玩唔到巨囉依家
肥峰=] 發表於 6-5-2011 21:29

係網際網絡到禁安全性....趁幾何時用win7玩跑既人都係似試過呢個方法
回復

在下用緊英文版
譯做中文有少少煩
控制台 -> 使用者帳戶設定???(User Accounts) -> 留意你中間白色個位, ...
hin_matth 發表於 6-5-2011 21:30

變左咁樣
回復

變左咁樣
肥峰=] 發表於 6-5-2011 21:35

留意"net user gersang /add" /add前面有一格空格
下面0個句都係....
回復

留意"net user gersang /add" /add前面有一格空格
下面0個句都係....
hin_matth 發表於 6-5-2011 21:36

睇漏左添
回復

張個slider拉到最底,重啟就得
如果重有盾出現(應該無咩可能)
可以新增一個系統管理員帳號
先0係開始列搜尋程式0個個位打"cmd"
唔好禁enter住,Right-click過濾左出尼0個個程式,然後禁用系統管理員帳號身份執行

再0係黑色0個個視窗打"net user gersang /add"
然後再打"net localgroup administrators gersang /add"
新增一個用尼俾你玩巨商既帳號,如果要加密碼再咁
"net user gersang 123456 /add" -> 123456係你既密碼
見到命令執行成功,就關左個視窗然後重啟
如果重啟之後揀唔到gersang呢個帳號
就0係開始列搜尋程式0個個位打"netplwiz"
然後一彈左個野出尼就,如果有個box 打左個tick號
取消佢再禁確定,重啟即可
hin_matth 發表於 6-5-2011 21:30

呢個都要整埋?
回復

呢個都要整埋?
肥峰=] 發表於 6-5-2011 21:39

你可以選擇唔打呢句野...
回復