打印 上一主題 下一主題
收起左側

各常見將帥點評

唔錯.....不過建議分番開國  1只只講晒佢
入硬精品貼
回復 支持 反對

天使會補血? 1轉係有補血,2轉52冇寫會補血...我被搞混了...

再說~ 其實權2唔係開左技就無敵,以我所知至少食魂技惡力、蠍子技毒風都可以以扣血量%數形式令開技未夠秒數既權2慘死,印象中好似普通冰雪神都整得死佢
回復 支持 反對

聶羅阿瑪特 發表於 17-4-2016 21:21
天使會補血? 1轉係有補血,2轉52冇寫會補血...我被搞混了...

再說~ 其實權2唔係開左技就無敵,以我所知至少 ...

印象中是會扣血,不過不會慘死
至於冰血神,記憶中是不會的,反而悲傷的靈魂會,憑依
回復 支持 反對

權2開左技都會死的....如:惡力,於台既反傷....
回復 支持 反對

foolruner 發表於 18-4-2016 09:49
至於冰血神,記憶中是不會的,反而悲傷的靈魂會,憑依 ...

我印象中食魂出一下惡力權2會扣50%血到到得番1hp時候再中惡力會直接瓜老趁
回復 支持 反對

只補充我有用過的將帥@@
升邊隻將帥好睇個人需要.可去youtube 睇片參考下先.

優:抗高於MP女  <--呢個優點...基本上每個2轉都比1轉,普通兵高抗@@
優:補魔1:2,基本上補給必備,因為可以補魔
優:冰牆,有各種妙用,封死怪、集怪、擋住隊友主角出行(試太多=.=)、封死BOSS
劣:燕始終魔力有上限,其實兩隻MP女已經等若一隻燕,加上有冰釋
劣:始終要加智易死
劣:部分只打一隊的朋友們,其實無需要太多補給  <--呢個...又可以慳返一個兵位><
評:基本上必備,除非你捨得花大量錢打造MP女陣  <--只要買隻225MP女上225天王轉燕2好高抗.有一定血量後全智都唔易死.我燕2用天照

套(260魔抗,不過物抗低)加上218LV金仔.隻燕5700HP全智都死過~_~ 講得誇張D全血可以出去頂冰樹-.-"

天使
優:依據兵仔抗性高低加防  <--補充:天使膜可當作幫兵加左血(血量等於天使智力),如果本身兵/將係高抗.15秒完其實都未爆膜,相反低抗

就好快爆膜
優:未爆都可以補充,可以取代補血
劣:膜太低防,被集火頗難維持
劣:與補血無法疊加(膜破前不會扣血)  <--將/兵扣左真血未死,之後用天使膜,回血的將/兵可以回到真血
劣:天使加智易死  <--有上裝的天使都幾高抗.加上保護膜好少會死(暴走冰樹基本上沒死過)
劣:要時間去注意是否爆膜
劣:一個控制不好,補血把MP用光就……   <--2轉不能補血
評:只有錦上添花,沒有雪中送炭

申2
隨等級提升範圍及威力,加敏
曾聽聞有人為培養它而合朝凶
優:範圍大,連帶距離都變大  <--個人用申2,感覺放技距離和技能傷害距離一樣,但上下範圍會細D
劣:低防
劣:出技慢  <--真係幾慢,可用風精輔助
劣:威力低  <--申2上修套全敏威力幾勁.
評:清天廢怪,最好用是它了  <--高LV的無想300申2可以打冰城3F雙頭蛇

花2/3,或賽2/3(取代陰)  <--200LV以上都可以考慮取代念陰
優:抗高  <--仲有:花3打天地.傷都唔錯.賽3威力好勁,同印象有得揮
劣:要解封符
劣:無法購買掛兵,要自己慢慢升  <--1轉都要自己吸上去=.="

帕2
優:可以打天
優:減防
優:可以暈9級怪
劣:減防只減一隻,而且隨機
劣:群攻範圍不大,對天較弱  <--技能好難觀察,都唔知出左技未><
評:台灣過段用,其餘,留來打王減防吧  <--打王2倍傷超好用

花2/3、賽2/3指的只是加力取代陰/念,作主力不作評論  發表於 18-4-2016 15:11
回復 支持 反對

foolruner 發表於 18-4-2016 09:49
至於冰血神,記憶中是不會的,反而悲傷的靈魂會,憑依 ...

不如版主大哥你玩過先好評價d將帥好嗎? 天使回到血你又講得出,權2無任何方法可以致死你又講得出
未玩過/初玩巨商嘅新手咁就俾你fake左嘅話點算好 如果想做攻略/評價嘅話可唔可以自己玩過一次或者虛心d問下有玩過嘅朋友先出post?_?
回復 支持 反對

頭搖又尾擺 發表於 18-4-2016 12:58
不如版主大哥你玩過先好評價d將帥好嗎? 天使回到血你又講得出,權2無任何方法可以致死你又講得出
未玩過/ ...

從來都有錯
被FAKE就被FAKE吧,誰沒被FAKE過?
如果錯就會改回來
我初玩台巨都被某人FAKE燕2免疫冰封,可惜打冰肥……原來是指龜那隻冰虫(冰劍技)

至少我會出來教人,不至於讓新手們四處哀求,無人回應
到有人說話,就有「高手」出來扮演救世主
回復 支持 反對

foolruner 發表於 18-4-2016 15:17
從來都有錯
如果錯就會改回來

被fake就被fake/至少出來教人。會唔會有些少矛盾。
無意冒犯,但你咁講有啲不負責任。同當年fake你嘅人一樣@@??
巨商咁多將帥,要玩晒係有難度,而且每人用完某將帥感覺都唔同。大家最好上網睇片或睇多啲文了解清楚先用就最好=3=
路過的0.0
回復 支持 反對

foolruner 發表於 18-4-2016 15:17
從來都有錯
如果錯就會改回來

即係fake人總好過冇人答冇人理? :O 如果係咁嘅話我冇其他問題喇法官大人
回復 支持 反對